Brother România, alături de partenerul său – Xerom Sevice - și Clubul de Ecologie și Turism Montan Albamont, au participat din nou la acțiunea de ecologizare a zonei protejate Rimetea din județul Alba.

După ce în perioada 2012 și 2018, compania Brother România s-a implicat constant în acțiunile de ecologizare a zonelor de turism montan din județul Alba, compania a decis anul acesta să revină în zonă pentru a relua aceste activități de implicare socială, alături de partenerul său din regiune – Xerom Service.

”Prin ceea ce facem în zona Rimetea ne dorim să fim alături de partenerii noștri și de comunitatea locală în ceea ce privește responsabilitatea socială. Pe măsură ce turismul montan redevine popular este tot mai necesară acțiunea de ecologizare a zonelor naturale. Ne bucură să fim cu toată echipa Brother România alături de partenerii din regiune în astfel de acțiuni care au un scop comun: sustenabilitate în zona aparte a munților Carpați”, a declarat Simona Țăndărică, șef de reprezentanță Brother România.

Situată în județul Alba, între orașele Alba Iulia și Cluj, care au avut o dezvoltare fulminantă în ultimii ani, zona protejată Rimetea se bucură de o tot mai mare popuritate printre turiști. Acest fapt aduce o serie de riscuri în ceea ce privește păstrarea curată a zonei. Brother a răspuns pozitiv invitației de a se implica alături de partenerii săi în această acțiune de ecologizare care coincide cu obiectivele Brother de responsabilitate socială față de comunitățile locale.

De-a lungul anilor în aceste activități regionale s-au implicat și alți parteneri Brother din județele Cluj și Sibiu. ”Invităm partenerii Brother să ni se alăture în acțiunile care vor urma pentru că ne dorim să evoluăm împreună atât în zona de business, cât și în activități de responsabilitate socială”, a completat Simona Țăndărică.

Compania a implementat programul Brother Group Environment Vision 2050, care susține Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite (ONU), alături de cele mai importante companii ale lumii. În acest context se desfășoară și programul de susținere a noilor generații de experți – încurajarea educației superioare cu specializarea lucrări de îmbunătățiri funciare și de protecție a mediului, pentru păstrarea și promovarea biodiversității.

***

Despre Clubul de Ecologie și Turism Montan ALBAMONT


CETM Albamont este o asociație neguvernamentală, care are scopul de dezvoltare durabilă a comunităților din zonele montane prin promovarea turismului montan responsabil, conservarea ariilor naturale protejate, promovarea valorilor culturale și morale tradiționale și educația în spiritul protejării naturii. Mai multe detalii aflați aici: www.albamont.ro

Despre Xerom

Cu o experienţă acumulată începând din 1994, Xerom Service a câştigat o reputatie bună între companiile care promovează echipamente şi soluţii IT&C în România, fiind constant orientată către clienţi şi calitate. Mai multe detalii despre Xerom aflați la: http://v2.xerom.ro

Despre Brother

Fondată în Japonia cu mai bine de un secol în urmă de către cei doi frați Masayoshi și Jitsuichi, Brother este în prezent o marcă recunoscută la nivel mondial pentru inovație tehnologică. Compania desfășoară operațiuni în peste 40 de țări și regiuni.
Printre produsele Brother, se numără imprimante, echipamente multifuncționale, scanere și soluții de etichetare. Oferta pentru o eră bazată tot mai mult pe tehnologie digitală și inteligentă include soluții mobile de tipărire și servicii de management al printurilor (Managed Print Services - MPS).