TenarisSilcotub continuă susținerea învățământului tehnic din România, într-o perioadă în care mulți elevi nu au avut putut accesa școala online și au fost privați de orele practice în laboratoare. 300 elevi care studiază la 6 licee tehnice din comunitățile companiei din Sălaj, Călărași și Câmpina sunt beneficiarii programului de burse TenarisSilcotub, ajuns la a 12-a ediție.
 

„Prin acest program suntem alături de elevii care își doresc să studieze în domeniul tehnic, au rezultate bune la învățătură și au nevoie de sprijin. Ne dorim ca bursa TenarisSilcotub să fie imboldul necesar pentru formarea unei noi generații de tehnicieni care să-și profeseze cu plăcere meseriile învățate,”
spune Codruța Hodrea, manager în Relația cu comunitatea TenarisSilcotub.

Bursele sunt o componentă a pachetului prin care TenarisSilcotub susține învățământul tehnic, care include și dotarea laboratoarelor tehnice, traininguri pentru profesori și programe de practică pentru elevi pe echipamente de ultimă generație. În această ediție, bursele s-au acordat în baza a două criterii principale, rezultatele școlare din anul de studiu anterior (2019/2020) și situația socio-economică a fiecărui aplicant. Compania își dorește, astfel, ca sprijinul să meargă spre acei elevi care au nevoie nu doar de motivare, ci și de acoperirea unor nevoi, care în contextul actual au devenit mai stringente.

300 elevi ai liceelor tehnice partenere din comunitățile TenarisSilcotub beneficiază de burse acordate de companie. Beneficiarii burselor, a căror valoare este de 1.800 lei fiecare, sunt elevi de la colegiile tehnice ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău și “Iuliu Maniu” din Șimleu Silvaniei, liceele tehnologice “Octavian Goga” din Jibou și „Mihai Viteazu” din Zalău, Liceul Danubius din Călărași și Liceul Energetic din Câmpina.

„Am reuși să achiziționez necesarul de scule de care am nevoie, dar și îmbrăcăminte. Sunt foarte mândru că, pentru prima oară, i-am ajutat și pe părinții mei. Visul meu e să ajung să am o meserie în domeniul electromecanicii și recomand oricărui tânăr care are aceeași pasiune să se orienteze spre o carieră tehnică. Important e să nu renunți la visele tale”,  afirmă Antonio Sfăt, elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Mihai Viteazu, Zalău.

TenarisSilcotub susține învățământul tehnic prin intervenții care sunt direcționate către elevi, profesori, infrastructură și cunoștințe tehnice. Din toamna anului trecut, compania a reluat online proiectele de dezvoltare pentru cadrele didactice din liceele tehnice, prin Tech Teach League, un program care le oferă acces la noi metode de predare și de relaționare cu noile generații de elevi. 
 
***
Despre Tenaris
Tenaris este lider global în producția și furnizarea de produse tubulare și servicii pentru industria energiei și alte aplicații industriale. Listată la bursele de valori din New York, Mexico City și Milano, Tenaris operează o rețea integrată de unități de producție, centre de cercetare, centre de finisare și servicii, cu operațiuni industriale în America de Nord și Sud, Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa.  
 
TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de peste 1.500 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește în educație, sănătate, cultură și protecția mediului.