5 tone de vopsea lavabilă și emailuri au plecat spre comunitate în cadrul celor 18 proiecte în curs de derulare anul acesta. 10 structuri destinate copiilor precum școli, secții de spital și spații de locuire sau joacă au primit materiale pentru igienizare și renovare. Se refac refugiile, traseele și cabanele de pe traseele montane din structura Salvamont România, din șase județe. Un cartier întreg din București prinde culoare prin artă urbană.

Campania dedicată susținerii proiectelor pentru comunitate din mediul urban și rural, Culorile României, continua și în acest an. 
 
Policolor S.A. și-a asumat încă din 2015 sprijinul prin finanțare și donarea de materiale necesare către comunitățile locale care derulează proiecte de care să se bucure un numar cât mai mare de beneficiari. În 5 ani de la inițierea campaniei, peste 1.2 milioane de oameni au beneficiat de proiectele finanțate sau susținute prin produse de calitate. În 2020, 5 tone de vopsea lavabilă, emailuri, lacuri pleacă spre 18 proiecte aflate în derulare.

«În fiecare zi primim propuneri de implicare în proiecte de responsabilitate corporativă. E foarte greu să hotărâm care sunt prioritare. De aceea, la fiecare încercăm să înțelegem cât de mult ajută vopseaua pe care o oferim. Aceeași picatură de vopsea poate redecora un obiect sau poate salva o viață, dacă e folosită la marcarea unui traseu montan. Avem sute de proiecte deja în platforma CSR Culorile României iar cele mai importante sunt, din acest motiv, proiectele medicale, cele adresate copiilor și colaborarea cu Salvamont», declară Camelia Dragomirescu, Group Marketing& Communication Director.
  
2.7 tone de vopsea și lacuri pentru igienizarea și renovarea spațiilor destinate copiilor
2020 este un an cel puțin aparte și are în prim plan sănătatea și siguranța medicală. Printre cele mai protejate categorii sunt copii, prin urmare mai bine de jumatate din sponsorizările Policolor S.A. au plecat catre proiectele dedicate lor. De la igienizarea și renovarea spațiilor din spitale – Spitalul CF2, secția Pediatrie și secția de oncologie a Spitalului Universitar, prin proiectele derulate de Asociația Faborisa, la renovarea școlilor gimnaziale din Bihor, Vaslui, Botoșani, Mehedinți, Olt, teleorman și Giurgiu, prin intermediul Asociației Bookland și Help Autism. 
 
Împreuna cu Asociația Help Autism și Fundația Hospice Casa Speranței au putut fi renovate și igienizate sediile dedicate îngrijirii și recreării copiilor- Casa Soarelui, clădiri de tabere, foișoare, cazări de voluntari, elemente de joacă pentru copii de la sediile din București, Adunații Copăceni și Brașov.
 
2.2 tone de vopsea a plecat spre salvatorii montani
Parteneriatul cu Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România și Policolor S.A., prin campania Culorile României are deja 3 ani de derulare efectivă. Obiectivul comun este siguranța celor care călatoresc individual sau în grup pe traseele montane. «Lipsa marcajelor sau condițiile improprii de adăpostire în refugii provoacă anual accidenteș; împreună am hotărât ca prin materialele donate de Policolor și implicarea directă în lucrări a sutelor de salvamontiști din asociație să refacem toate traseele din România pentru condiții maxime de siguranță», afirmă Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.
 
Din 2017 până acum 30 de structuri Salvamont, din cele 38 existente au beneficiat de materiale necesare renovării a 125 de refugii, 20 de cabane, lucrări de întreținere și marcaj pentru 500 de trasee montane. În 2020, 2.29 tone de vopsea s-au îndreptat către marcarea de trasee, renovarea adăposturilor și refugiilor montane din zonele Târgu Jiu, Durău-Neamț, Miercurea Ciuc, Baia Mare, Pitești și Cluj.
 
Un cartier din București prinde culoare și optimism prin artă urbană
În 2020, odată cu debutul Street Delivery, Policolor s-a alăturat proiectului cultural comunitar "Eu trăiesc într-un chibrit" și artistei Suzana Dan în provocarea de a aduce culoare și optimism locuitorilor din cartierul bucureștean Chibrit, odată cu reinventarea prin culoare a gangurilor dintre scările de bloc. Arta urbană, voluntarii, produsele SPOR de la Policolor au readus oamenii în zonele prin care încercau să treacă cât mai repede. Până acum s-au terminat lucrările la  VERDE de Chibrit și Gangul cu Flori (Calea Griviție 399) și GALBEN de Chibrit. 
 
***
Despre Culorile României
„Culorile României” este cel mai amplu proiect de responsabilitate socială derulat la nivel naţional de către Policolor S.A., începând cu anul 2015, momentul aniversarii a 50 de ani de experiență în producția de lacuri și vopsele, în România. Prin intermediul activităților din proiect, Policolor S.A. îşi asumă susţinerea comunităţilor urbane şi rurale, alături de a celor profesionale, cu scopul de a creşte calitatea vieţii în comunităţi prin acţiuni de reamenajare, restaurare şi decorare a spaţiilor publice şi private, prin intermediul donaţiilor de materiale.  
Policolor, producător de lacuri şi vopsele cu o experiență de peste 50 de ani în România, oferă soluţii şi produse pentru decorarea şi finisarea casei - sub brandurile SPOR, DEKO Professional, PROTECTA, CasaBella, Vinarom, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor - sub brandurile Klar Professional, Klar Ultra, Emaur și Silverpol și produse destinate acoperirilor industriale cu arie largă de aplicabilitate.
 
Produsele Policolor sunt prezente în peste 3.000 de magazine de retail tradiţional, în marile reţele de bricolaj din România și în mii de service-uri auto. Compania dispune, de asemenea, de 4 magazine proprii.
 
Grupul Policolor – Orgachim operează două mari unităţi de producţie: Policolor România, cu o nouă unitate de producție aflată în București, pe Bd. Timișoara şi Orgachim Bulgaria şi este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona Sud-Est Europeană.