Cărturești și Vivre vor pune în curând la dispoziția celor care accesează platforma Vivre produse din portofoliul Cărturești care îți fac viața mai frumoasă, îți aduc inspirație și îți sunt livrate acasă în siguranță. Cărturești se alătură astfel inițiativei #împreună lansate de Vivre în semn de solidaritate cu brandurile românești afectate de criza generată de pandemia COVID-19.
 
Începând cu 3 iunie, pe site-ul Vivre vor fi disponibile cărți în limbile română și engleză, accesorii de lifestyle și papetărie, ceaiuri, ciocolată și alte produse gourmet, un mix care a poziționat librăriile Cărturești drept destinație preferată pentru găsirea unui cadou deștept.
 
“Credem că parteneriatul cu Vivre va aduce valoare pentru toată lumea, este un act de solidaritate într-un context dificil, care sperăm că ne va ajuta să depășim cu bine această perioadă de incertitudine. Numitorul comun al alianței este derivat din promisiunea pe care atât noi, cât și Vivre o facem clienților, și anume că selectăm produse care îți fac viața mai frumoasă. Acest curatoriat al unor obiecte deosebite este parte din ADN-ul comun al celor două branduri, și de aceea acest parteneriat este unul firesc, născut din solidaritate, dar și din afinitate”, a declarat Iulia Teliban, Marketing Manager Cărturești.
 
„Am lansat campania #împreună pentru a veni în sprijinul tuturor retailerilor tradiționali. Încă de la momentul declanșării crizei sanitare, am adaptat platforma Vivre pentru a susține companiile din România, dar și pentru a le oferi clienților posibilitatea de a accesa produsele pe care și le doresc. Parteneriatul cu brandul Cărturești aduce mai aproape de clienți articole deosebite, de care aceștia se pot bucura din confortul și siguranța propriei locuințe. Pentru că fluxul economic trebuie să funcționeze în continuare, noi recomandăm tuturor retailerilor offline, dar și online să își unească forțele către acest scop comun. Împreună vom reuși să depășim orice provocare!”, a declarat Iulian Vegheș, VP of Marketing. 
 
Cărturești va aduce pe platforma Vivre o serie de selecții speciale pentru prima pagină listate sub semnul #împreună. Toate produsele Cărturești vor putea fi descoperite pe vivre.ro sub etichetele Rafturile Cărturești și Casa de ceai din lista de parteneri participanți la campania #împreună.
 
***
Despre Cărturești 
Cărturești este prima librărie-concept din România, deschisă la finalul lui 2000 și dedicată unei noi experienţe de cumpărare și promovare a cărţii şi a produselor culturale. Devenit cel mai important lanț de librării de pe piața din România, Cărturești are în prezent 37 de spații care redefinesc ideea de librărie. Printre librăriile flagship ale brandului se numără Cărturești Carusel, inclusă în topul The Telegraph al celor mai frumoase librării din lume, Cărturești Verona, cel mai mare spațiu dedicat lecturii și ofertei de carte din București sau Cărturești Modul, o librărie de cultură vizuală care aduce în plus o grădină interioară, o galerie de artă contemporană și o cafenea.
 
După ce în martie 2020, în contextul crizei COVID-19, toate librăriile Cărturești au fost închise temporar, începând cu 15 mai s-a trecut la redeschiderea treptată a spațiilor din București și din țară. În prezent, 11 librării Cărturești și-au reluat activitatea cu program redus, iar librăria virtuală www.carturesti.ro este în continuare non-stop la dispoziția cititorilor.
 
Despre Vivre 
Vivre este principalul e-commerce din industria home & deco din CEE, fondat în 2012 de antreprenori români, cu vânzări în 9 țări din centrul și estul Europei: România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Cehia, Croația, Polonia și Grecia. Pe site-urile și aplicațiile mobile Vivre sunt disponibile peste 150.000 de piese de mobilier, decorațiuni, textile și accesorii, colectate de la furnizori din întreaga lume. Vivre oferă zilnic mii de produse noi pentru cei care vor să devină proprii designeri. Promisiunea pe care compania o respectă încă de la lansare este aceea de a pune la dispoziția clienților o destinație online unde pot găsi mobilă și accesorii potrivite personalității lor. “Home, lovely home” înseamnă să iubești timpul petrecut acasă.