Compania sustine caravana "Overland for Smile". O echipa de medici stomatologi va consulta si trata gratuit copii din centre sociale.

Cefin Romania (dealer Iveco) sustine desfasurarea in Romania a caravanei “Overland for Smile - Zambet de copil”, aflata la a cincea editie. In cadrul ei, un grup de medici stomatologi italieni si romani ii vor consulta si trata gratuit pe copiii din mai multe centre de plasament din tara.

In perioada iunie-septembrie, caravana va ajunge in 5 judete: Prahova, Olt, Teleorman, Giurgiu si Bucuresti. Medicii ii vor primi pe copii intr-un “cabinet mobil”, adica un vechicul dotat cu toate echipamentele necesare unui cabinet stomatologic. Ei si-au propus sa efectueze in jur de 1.500 de tratamente stomatologice si peste 3.000 de consultatii. In plus, le vor vorbi copiilor si celor care ii au in grija despre prevenirea afectiunilor dentare. 

"Overland for Smiles" este un proiect initiat in 2005 de un grup de medici stomatologi din Italia. Acestia si-au propus sa suplineasca lipsa unor servicii stomatologice adecvate in centrele de ingrijire a copiilor din Europa de Est.

Incepand din 2006, Caravana a vizitat in fiecare an Romania. Dintre rezultatele editiilor de pana acum, organizatorii mentioneaza: 

    * 5.277 de copii tratati
    * 15.814 interventii
    * 208 centre de asistenta sociala vizitate in 25 de orase
    * 200.000 kilometri parcursi

Editia 2010 a caravanei "Overland for Smile" in Romania se desfasoara, ca de obicei, cu sprijinul financiar si logistic al Cefin Romania. La lansarea caravanei, compania estima ca bugetul necesar pentru derularea ei va fi de 80.000 euro si anunta implicarea unor sponsori precum Intesa Sanpaolo Bank, Pirelli, Banca Italo Romena, Colliers International, Generali Asigurari sau Orange Romania. De asemenea, mentiona sustinerea autoritatilor locale, a Unimpresa Romania si a Uniunii Nationale a Asociatiilor Stomatologice.

Cititi despre editia 2009 a Caravanei pe ResponsabilitateSociala.ro.