Meciurile din finală și marea finală vor fi transmise live online, pe 30 ianuarie

Concursul național de dezbateri Mega Dezbatere a ajuns în etapa finală, după competiții regionale organizate în licee din zece orașe din țară - București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iasi, Oradea, Ploiești, Sibiu, Timișoara. Astfel, echipele din fruntea clasamentului se vor întâlni sâmbătă, 30 ianuarie, pentru a dezbate cu argumente pro sau contra subiecte precum utilizarea mașinilor electrice, importanța donării de sânge sau protecția mediului. Liceenii vor dezbate în trei meciuri, în urma cărora cele mai bune două echipe vor disputa finala pe tema utilizării energiei regenerabile.
 
În premieră în acest an, meciurile din finală, respectiv un meci pe rundă, și marea finală vor fi transmise live online, sâmbătă, 30 ianuarie, începând cu ora 10:15, pe platforma Mega Dezbatere
 
„Implicarea în formarea și educația generațiilor tinere reprezintă o prioritate pentru noi, e important să ai exercițiu, de la o vârstă fragedă, în gândirea independentă, logică și argumentarea care urmărește o structură clară, bine definită. În fiecare an descoperim tineri pasionați, plini de entuziasm și implicați în problemele comunităților din care fac parte și ne bucurăm că le putem facilita accesul la noi tehnici de formare și dezvoltare personală. Îi invităm pe toți cei interesați de dezbateri și nu numai să îi urmărească pe elevii talentați în meciurile live din finală,” spune Adrian Nicolaescu, VP marketing, e-commerce, comunicare și sustenabilitate Mega Image.
 
“Dezbaterea este un instrument educațional care și-a dovedit eficiența în a modela tineri capabili să gândească cu capul lor. În plus, exercițiul dezbaterilor academice încurajează exprimarea și susținerea părerilor în fața altor persoane. Ne bucurăm când toate acestea sunt văzute și înțelese de parteneri ca Mega Image, care își pun anvergura în sprijinul popularizării unui astfel de instrument educațional,” afirmă Emanuel Beteringhe, Președinte Executiv ARDOR.
 
 
Este al patrulea an consecutiv când Mega Image organizează împreună cu Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR) concursul național de dezbateri pe teme educaționale Mega Dezbatere. Anul acesta, concursul s-a desfășurat exclusiv online, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, însă mecanica dezbaterilor a rămas neschimbată. La concurs au participat 84 de echipe cu 252 de participanți, iar în etapa finală au ajuns 10 echipe cu 30 de participanți. Toți finaliștii vor primi premii în finală și va fi desemnată cea mai bună echipă și cel mai bun vorbitor, cu argumentația cea mai convingătoare. 
 
***
Despre Mega Image

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 856 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image îşi propune să ofere consumatorilor, în fiecare zi, servicii de calitate şi o gamă de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.