In perioada 16 – 18 octombrie, in Bucuresti, s-a desfasurat a 22-a editie a Conferintei Internationale Volonteurope “Active Citizens for Europe”, conferinta la care au fost prezenti: Iulia Deutsch, sef-adjunct al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania; Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii in Romania; Darren Hughes, Director de Campanie si de Cercetare de la Electoral Reform Society, UK; Codrin Scutaru, Secretar de Stat, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale; Alina Gorghiu, Deputat in Parlamentul Romaniei. 

In cadrul Conferintei a avut loc cea de-a 7-a editie a Galei Active Citizens of Europe in seara de 17 octombrie, la Centrul National de Arta Tinerimea Romana, incepand cu ora 20.00. La festivitate au fost premiati voluntarii Nuno Adriano Santos (Portugalia) si Emilian Ceredeev (Romania); organizatiile non-guvernamentale Broomhouse Health Strategy Group (Scotia) si Fundatia de Sprijin Comunitar (Romania), companiile Banca Comerciala Romana si ROMPETROL (Romania).

Ambasadorul Marii Britanii in Romania a fost cel care a acordat primul premiu al serii pentru cel mai dedicat voluntar roman. De asemenea, compania Disney a primit un premiu special pentru sprijinul constant adus Volonteurope si membrilor acesteia.

La Conferinta Active Citizens for Europe au fost prezente 150 de organizatii si voluntari din urmatoarele tari: Romania, Marea Britanie, Olanda, Franta, Spania, Rusia, Italia, Slovenia, Malta, Belgia, Israel.

Conferinta a fost deschisa de catre Lucy de Groot - Presedintele Volonteurope si Directorul Executiv CSV, Marea Britanie; Iulia Deutsch - sef-adjunct al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania; Iuliana Dinu - Director Executiv, Fundatia Chance for Life Romania; Andrei Popescu - Coordonator Program Tineret in Actiune, ANPCDEFP, Romania.

In cadrul meselor rotunde din cadrul conferintei au fost dezbatute teme precum: participarea si implicarea democratica; voluntariatul ca expresie a cetateniei active; drepturi umane si justitie sociala in UE; voluntariatul in domeniul educatiei.
Conferinta a avut loc in acest an in Romania prin intermediul Fundatiei Chance for Life, in contextul sarbatoririi Anului European al Cetatenilor 2013. 
 
Acest eveniment a fost sustinut de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.
Parteneri media ai evenimentului: Gala Societatii Civile, Al Treilea Sector, nONGuvernamental. 

***
Fundatia CHANCE FOR LIFE este o organizatie neguvernamentala care isi propune dezvoltarea comunitatilor din Romania prin intermediul copiilor si tinerilor. Prin campanii sociale si educationale care provoaca oamenii sa gindeasca diferit, prin programe care ofera suport emotional si social pentru copii si tineri, Chance for Life formeaza spiritul civic al romanilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabila a comunitatilor din tara noastra.