Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din Europa Centrală și de Est, publică primul Raport Anual de Dezvoltare Sustenabilă, care detaliază performanțele rezultate din politicile economice, sociale și de mediu ale companiei pentru anul 2018. Raportul a fost realizat în conformitate cu standardele GRI (Global Reporting Initiative) și potrivit reglementarilor EPRA sBPR (recomandări de raportare a bunelor practici pentru sustenabilitate ale European Public Real Estate Association). 
 
Cladirile dezvoltate de Globalworth beneficiază, datorită standardelor înalte de execuție și funcționare, de numeroase certificări verzi, printre care și singura recunoaștere internațională de tip EDGE acordata unei clădiri din Romania, distinctie destinată edificiilor care au un consum de apa și energie cu cel putin 20% mai mic decat omoloagele lor clasice. 
 
Construcțiile sustenabile fac parte din eforturile Globalworth de a spori responsabilitatea socială. În 2018 a fost înființată Fundația Globalworth, implicată deja în numeroase inițiative de CSR pentru educație, mediul înconjurător și îngrijire paliativă, completând acțiunile companiei în direcția echității sociale. Politicile grupului au fost îndreptate încă de la început și către incluziunea sociala și egalitatea de șanse. În consecință, datele reflectă faptul că, anul trecut, din numarul total al angajaților Globalworth, 48% sunt bărbati și 52% sunt femei.

„Încă de la fondarea Globalworth, am muncit din greu să construim un portofoliu care respectă mediul și o entitate de care atat noi, cât și oamenii din jurul nostru, să putem fi mandri. Aducandu-ne contribuția în comunitățile în care locuim și muncim, în timp ce gestionăm cu grijă impactul social, de mediu și economic al felului in care noi și partenerii noștri ne desfășurăm activitatea sunt prioritățile noastre cheie. Primul nostru raport de dezvoltare sustenabilă oficializeaza astfel acțiunile noastre responsabile de până acum și subliniază angajamentul nostru de a ne continua eforturile și pe viitor.” - precizează Stamatis Sapkas, Deputy Chief Investment Officer la Globalworth.
 
***
Despre Globalworth
Globalworth este o companie imobiliară  activa in Europa centrala si de est, listata la Bursa de Valori de la Londra si citata in segmentul AIM, care activează în România și Polonia, unde a devenit principalul investitor pe piața imobiliară din cele două țări. Globalworth dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 2,85 miliarde de euro, la 30 iunie 2019. Peste 95% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 685 de companii naționale și multinaționale. In Romania, Globalworth este prezenta inBucuresti, Timisoara, Constanta si Pitesti, in timp ce in Polonia proprietatile sale se regasesc in Varsovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice.