COSMOTE Romania continua traditia "Mesaje de iubire", programul de responsabilitate sociala aflat la cea de-a cincea editie, care aduce speranta pentru copiii bolnavi si/sau defavorizati, pentru care organizatiile non-guvernamentale creaza proiecte speciale. In spiritul sustinerii acestor copii bolnavi si/sau defavorizati, COSMOTE Romania va oferi si in 2013 o suma considerabila din valoarea SMS-urilor trimise prin reteaua COSMOTE de catre clientii care au transmis mesaje in noaptea de Anul Nou.

Prin intermediul campaniei „Mesaje de iubire”, COSMOTE va acorda in 2013 o contributie financiara in valoare de pana la 40.000 de euro unui numar de pana la 8 organizatii non-guvernamentale si de binefacere care ofera ajutor si asistenta copiilor defavorizati sau bolnavi.

Incepand cu data de 25 martie 2013, ONG-urile care dezvolta proiecte pentru ingrijirea copiilor pot aplica pentru finantare, cu ajutorul Fisei Organizationale si a bugetului disponibile AICI. Dupa completarea cu informatiile solicitate, acestea se trimit la adresa csr@cosmote.ro impreuna cu o scrisoare de intentie, pana la data de 12 aprilie 2013, inclusiv.

Castigatorii vor fi anuntati pana pe data de 9 mai 2013, in cadrul sectiunii „Comunicate de presa”, disponibila pe www.cosmote.ro.

Anul trecut, in 2012, aproximativ 29.000 de copii defavorizati au beneficiat de ajutorul oferit de COSMOTE Romania, prin intermediul proiectelor dezvoltate in 2012 de ONG-urile care au primit cate 5.000 euro fiecare in cadrul celei de-a patra editii a programului „Mesaje de iubire”.

In primele patru editii ale campaniei "Mesaje de iubire", COSMOTE Romania a oferit 185.000 de euro organizatiilor Asociatia Autism Baia Mare, Asociatia Caritas Bucuresti, Asociatia Little People, Asociatia Renaitre Romania, Asociatia SFANTUL STELIAN, Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual - Focus, Fundatia Light into Europe, Fundatia Dezvoltarea Popoarelor, Fundatia HECUBA, HHC Romania, Organizatia Salvati Copiii Hunedoara, SOS Satele Copiilor Romania, Asociatia Telefonul Copilului, Fundatia Hospice Casa Sperantei, Asociatia Orfanilor din Casele de Copii, Asociatia P.A.V.E.L. si Salvati Copiii Romania. Cu aceste sume, organizatiile non-guvernamentale mentionate au reusit sa continue si sa dezvolte o serie de proiecte caritabile pentru copii, in anii 2009 - 2012.

"Mesaje de Iubire" este un program inspirat dintr-o initiativa CSR a Grupului COSMOTE, care se bucura de o mare popularitate in randul clientilor, lansat in anul 1999, in Grecia.

In calitatea de parte responsabila si activa a societatii, COSMOTE Romania isi implica angajatii, clientii, furnizorii si partenerii de afaceri in diferite initiative si programe care raspund cerintelor mediului social din Romania. Printre programele de responsabilitate sociala dezvoltate de COSMOTE Romania se numara: „Mesaje de iubire – campanie de SMS-uri de Anul Nou”, parteneriatul cu Asociatia Telefonul Copilului, programul de colectare a deseurilor electronice de telefonie mobila „I love recycling”, programul de plantare „Adopta o padure”, programul intern de protectie a mediului inconjurator „Green Office” si multe altele.