Sambata, 15 septembrie 2012, la Sala Sporturilor din Pitesti, Grupul Renault in Romania a organizat prima editie a „Zilei Sportului Renault – Miscarea pentru sanatate” - eveniment dedicat angajatilor Grupului si familiilor acestora.

Evenimentul a fost organizat in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Arges (DJST) si cu Asociatia Renault-Dacia Sport. Cateva sute de angajati si rude ale lor au participat la diversele probe sportive sau ca simpli spectatori, incurajandu-si preferatii.

Pasionatii de sport au putut participa la competitii de tenis de masa, fotbal, cros si ciclism, dar au avut si ocazia de a practica aerobic sau fitness, in afara probelor de concurs, sub coordonarea unor antrenori de pe plan local. Pentru adulti, au mai fost organizate ateliere de nutritie si alimentatie sanatoasa, iar cei dornici sa isi tina sub supraveghere pulsul si tensiunea au putut apela la serviciile medicale oferite de personalul Centrului Medical de pe platforma Dacia. Pentru cei mici, organizatorii au conceput un loc de joaca dotat cu tobogane gonflabile, unde copiii au putut petrece cateva ore alaturi de animatori imbracati in personaje de poveste sau au putut desena, au jucat street-ball sau au tras cu arcul cu sageti.

La eveniment a participat si pilotul Alexandru Filip, care concureaza in Campionatul National pe Renault Clio R3 Maxi Evo, in clasa a 5-a si la categoria doua roti motrice. De altfel, echipajul Alex Filip – Bogdan Iancu este liderul clasei in care concureaza si se afla pe primul loc in clasamentul doua roti motrice, cu o etapa inainte de final. Alex, care este si un ciclist impatimit, s-a implicat si in activitatile sportive, alaturi de angajatii Grupului Renault, a dat autografe si a oferit informatii despre vehiculul de competitie, expus in fata intrarii in Sala Sporturilor.

Initiativa, sustinuta chiar de directorul general al Grupului Renault, Jérôme Olive, a avut si un obiectiv secundar – strangerea de fonduri pentru modernizarea si innoirea bazei sportive a Salii Sporturilor din Pitesti. Fondurile au fost colectate din taxa de inscriere achitata de participanti. De altfel, Grupul Renault a acordat o sponsorizare DJST pentru dotarea vestiarelor Salii Sporturilor si este unul dintre partenerii locali ai complexului sportiv, incepand de anul acesta.

Despre proiect
„Ziua Sportului Renault” a fost organizata in parteneriat cu DJST Arges, care a asigurat locatia si personalul de specialitate, consultantii pe discipline sportive, arbitrii si antrenorii, si cu Asociatia Renault – Dacia Sport, din care fac parte angajatii grupului interesati de activitatile sportive. Evenimentul a fost sponsorizat de Danone, Decathlon si Coca-Cola HBC. La eveniment au participat 372 de persoane, concurenti, spectatori sau personal de specialitate.

Pe langa incurajarea activitatilor sportive in randurile angajatilor, evenimentul a avut si o componenta caritabila. Astfel, compania a donat 20.700 de lei pentru modernizarea si innoirea Salii Sporturilor din Pitesti. Fondurile au fost stranse din taxa de participare (5lei/persoana), la care a fost adaugata o sponsorizare din partea Grupului Renault.