Sustinerea proiectului Recicleta de catre DB Schenker Romania vine ca urmare a deciziei companiei de a sustine proiectele de dezvoltare durabila si de a promova valorile companiei, printre care se afla si asumarea raspunderii fata de mediu si problemele sociale care ne inconjoara. Cargo-tricicletele din cadrul proiectului vor ajuta la cresterea cantitatii de hartie colectata in vederea reciclarii si vor contribui la reducerea amprentei de carbon.

Recicleta, proiect lansat in septembrie 2009 de asociatia ViitorPlus, este dedicat colectarii deseurilor de hartie de la firme din zona de nord a capitalei, folosind pentru transport cargo-triciclete conduse de persoane cu probleme sociale. Cargo-tricicleta este un mijloc de transport nepoluant a  carei utilizare, prin comparatie cu folosirea unui autoturism, a evitat poluarea aerului din Bucuresti cu 6,4 tone de CO2, in cei peste 3 ani de activitate. Recicleta a colectat 200 tone de hartie pentru reciclare, ceea ce reprezinta 3.000  de arbori salvati de la taiere, iar 5 persoane cu probleme sociale au fost angajate de-a lungul timpului.

***
Despre ViitorPlus asociatia pentru dezvoltare durabila
ViitorPlus este o organizatie nonprofit care deruleaza din 2006 proiecte de impadurire, reciclare, educatie si constientizare, productie de confectii textile naturale, constructie de colectoare solare si dotare a unor obiective sociale cu sisteme de incalzire a apei menajare ce utilizeaza energia soarelui, proiecte ce contribuie la solutionarea unor probleme sociale si de mediu in diferite judete ale tarii, precum Constanta, Calarasi, Prahova, Ilfov, Salaj si Teleorman sau in Bucuresti.
Printre cele mai cunoscute proiecte ale organizatiei, care au primit premii in cadrul mai multor editii ale "Galei Societatii Civile", sunt "Adopta un copac!", "Atelierul de panza", "Recicleta" si "Valea Teleajenului - Ecomunitatea ta!".

Despre DB Schenker
Cu sase sucursale si peste 60 de puncte de lucru in toate regiunile tarii, DB Schenker este furnizorul numarul unu de transport si logistica din Romania. Nicio alta companie din Romania nu ofera o gama completa de servicii de transport terestru si logistica, operatiuni de transport aerian si maritim, alaturi de servicii vamale pe tot cuprinsul tarii, dar si operatiuni portuare in propriul terminal, avand in acelasi timp sprijinul unei retele internationale.

Contact ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila
Pentru mai multe informatii despre proiectul Recicleta va rugam sa o contactati pe Cristina Simionescu, Coordonatorul proiectului Recicleta, pe adresa de e-mail cristina.simionescu@viitorplus.ro.