Consilierea si testarea rapida se realizeaza de catre Fundatia Baylor din 2007, fara intrerupere si asigura acces grupurilor vulnerabile la testare gratuita pentru infectia cu HIV, hepatita B si C. Fiind un proiect atat de longeviv, asigurarea continuitatii functionarii acestuia in comunitatea constanteana este un obiectiv extrem de important deoarece oamenii au invatat sa conteze pe acest serviciu si se asteapta sa il gaseasca disponibil in orice moment. In plus, continuitatea testarii pentru depistarea celor trei virusuri ajuta la prevenirea raspandirii infectiilor virale in comunitate.

O alta caracteristica a acestui serviciu este aceea ca poate fi accesat neconditionat de orice persoana care doreste sa-si cunoasca starea de sanatate, pe baza unei programari anterioare vizitei la cabinet. Cei ce doresc sa se testeze pot veni din proprie initiativa sau la recomandarea unui medic - de familie sau de alta specialitate. Clientii primesc informatii adaptate nivelului lor de intelegere despre transmitere, prevenire, testare si tratament, precum si informatii detaliate privind rezultatul testelor si orientare in privinta diagnosticarii complete. Testarea este rapida, confidentiala si se realizeaza doar dupa ce s-a obtinut anterior consimtamantul informat. Sesiunile de consiliere pre si post testare sunt obligatorii, ceea ce face serviciul Baylor unic in Romania. Singura prevedere speciala este pentru minori, care se pot prezenta la cabinet doar dupa ce parintele sau tutorele legal isi da consimtamantul.

In Constanta exista doua cabinete de testare, deschise tot timpul anului, unul aflat la Centrul de Excelenta Baylor si cel de al doilea in ambulatoriul Spitalului Judetean de Urgenta Constanta. In aceste cabinete, dar si in comunitate, cu laboratorul mobil, se efectueaza anual peste 8000 de testari, mai mult de 7% dintre pacienti inregistrand rezultate reactive la unul dintre cele trei virusuri.

DB Schenker a ajutat Fundatia Baylor sa ofere, in luna ianuarie, pentru 450 de persoane, acces gratuit la testare si consiliere. In acelasi timp, toti clientii ale caror rezultate vor arata prezenta virusurilor hepatitice sau a infectiei cu HIV vor fi preluati si monitorizati in vederea diagnosticarii si inrolarii in sistemul medical pentru tratament.

Cu sase sucursale si peste 60 de puncte de lucru in toate regiunile tarii, DB Schenker este furnizorul numarul unu de transport si logistica din Romania. Compania ofera o gama completa de servicii de transport terestru si logistica, operatiuni de transport aerian si maritim, alaturi de servicii vamale pe tot cuprinsul tarii, dar si operatiuni portuare in propriul terminal, avand in acelasi timp sprijinul unei retele internationale.