Companiile Dedeman, Monsson Trading și Celco și-au unit forțele pentru a susține Spitalul Județean Constanța cu o sponsorizare în valoare totală de 50.000 de euro, pentru achiziția unui robot de dezinfecție cu raze UV.

Cele trei companii au oferit unității medicale această sponsorizare prin intermediul Fundației Mecena, care aparține Spitalului Județean Constanța. Dedeman a contribuit la suma totală cu 25.000 euro, Monsson Trading a alocat 17.000 euro, iar Celco a donat alți 8.000 euro.
 
Spitalul Județean Constanța a primit la începutul acestei săptămâni robotul de dezinfecție UVD – Model B, iar în prezent personalul medical este instruit ca să îl poată utiliza în mod cât mai eficient. Robotul folosește spectrul de lumină UVC pentru dezinfectarea într-un timp foarte scurt a spațiilor mari, cum sunt secțiile și saloanele unităților spitalicești. De exemplu, timpul pentru dezinfecția unui hol de secție este de 12 minute, iar robotul este foarte eficient întrucât inactivează până la 99,99% dintre bacteriile rezistente de tipul Coronavirus, Clostridium Difficile, MRSA, VRE, Norovirus etc..  
 
“Întotdeauna am ales să punem oamenii în centrul preocupărilor și acțiunilor noastre, iar acum, poate mai mult decât oricând, trebuie să sprijinim comunitățile în care activăm și în special pe cei care luptă pentru noi toți în prima linie. Ne bucurăm de fiecare dată când găsim parteneri alături de care reușim să facem bine. Într-o lume nouă, în care distanțarea fizică înseamnă grijă și responsabilitate, colaborarea și apropierea spre inițiative benefice pentru oameni vor deschide calea către un viitor mai sigur și mai bun,” a afirmat Dragoș Pavăl, unul dintre cei doi fondatori ai retailerului de bricolaj Dedeman.
 
”Am hotărât să suplimentăm donația pentru Spitalul Județean Constanța întrucât sănătatea personalului medical și a pacienților trebuie să ne preocupe pe toți și vrem să dăm un semnal că noi continuăm să susținem unitățile spitalicești, care se află în linia întâi a luptei cu virusul COVID-19”, a declarat, la rândul său, Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading. Compania anunțase deja în martie, la debutul oficial al pandemiei, că a donat în total aproximativ 140.000 euro către Spitalul Județean Constanța și către Spitalul de Boli Infecțioase Constanța pentru achiziția a două aparate de ventilație mecanică, respectiv a unui Sistem Real Time PCR și a echipamentelor necesare folosirii acestuia.  
 
”Credem că acest robot va reuși să protejeze mai bine medicii, întreg personalul medical și pacienții din Spitalul Județean Constanța. De aceea, am decis să ne implicăm și în acest proiect și să facem o nouă donație către spital”, a spus, la rândul său, Niculae Dușu, președintele grupului Celco. De la izbucnirea pandemiei, Celco a achiziționat aparatură medicală și consumabile în valoare de peste 200.000 euro, pe care le-a pus la dispoziția Spitalului Clinic Județean Constanța.

Robotul UVD - Model B este produs de UVD Robots din Danemarca. Compania daneză a oferit Spitalului Județean de Urgență Constanța o reducere semnificativă de preț pentru achiziția echipamentului medical. Robotul are în componență opt lămpi UV-C produse de Philips. Fiecare dintre aceste lămpi are un consum de putere de 180 W și o putere de 5 W de UV-C măsurată la o distanță de 1 m.

***
Despre Dedeman
Compania Dedeman reprezintă cea mai mare afacere antreprenorială românească și liderul pieței locale de bricolaj. Retailerul a înregistrat o cifră de afaceri de peste 8,2 miliarde de lei în anul 2019. Începând cu 1992, pe parcursul celor peste 28 de ani de activitate, frații Dragoș și Adrian Pavăl au dezvoltat o companie care a înregistrat un succes constant, datorat unei strategii de business axate pe client. Dedeman în cifre: peste 11.500 de angajați, 54 de magazine, patru centre logistice, parc auto propriu și peste 45.000 de produse comercializate. 

Despre Monsson Trading
Monsson Trading este o companie parte a Grupului Monsson din Constanța, fiind fondată în anul 2009. Societatea se află pe locul 5 în topul companiilor din Constanța, având o cifră de afaceri care depășește 100 milioane de euro și peste 40 salariați. Monsson Trading furnizează atât electricitate, cât și gaze naturale și este specializată în achiziția de energie verde. Compania cumpără electricitate de la mai mult de 50 de producători de energie din surse regenerabile din România și deține un portofoliu de furnizare cu peste 4.700 de puncte de consum.

Despre Celco
Grupul Celco din Constanța desfășoară activități în mai multe domenii: construcţii, industrie portuară, turism şi imobiliare. Celco deține trei fabrici și cariere de materiale de construcții, având o cotă pe piața internă de BCA de circa 20%. Cu o tradiție de peste 45 de ani, societatea este unul dintre liderii pieței românești de BCA și var, producând anual peste 400.000 metri cubi.