Formarea noii generații de specialiști în domeniul energiei este o responsabilitate pe care Distribuție Oltenia și-a asumat-o încă din anul 2016, prin programul Ucenic Electrician. După ce, în 2022, Distribuție Oltenia și ADREM și-au unit forțele în cel mai ambițios proiect de formare profesională, parteneriatul se concretizează prin lansarea unui nou material video, inspirat de meseria viitorului: o zi de practică pe teren, alături de profesioniști.

Distribuție Oltenia și ADREM – parteneri în business, dar și pe teren, pentru pregătirea viitorilor specialiști

Tinerii înscriși în proiectul Ucenic Electrician au nevoie permanent de modele care să reflecte valorile și beneficiile unei meserii, precum cea de electrician. Lăsăm imaginile să vorbească de la sine în cel mai nou clip, marca Ucenic Electrician, în care participăm alături de elevii clasei a XI-a de la Liceul de Transporturi Auto Drobeta Turnu Severin la o zi pe teren, alături de profesioniști: https://bit.ly/3uVUbZi

„Misiunea noastră este de a produce un impact pozitiv în comunitate și de a ne implica în unul dintre pilonii care contribuie la dezvoltarea comunității - educația. Ne preocupă foarte mult îmbinarea părții teoretice cu practica, de aceea, alături de partenerii noștri suntem deschiși să împărtășim cunoștințele acumulate în domeniu și să le dăm tinerilor posibilitatea de a lua contact cu tehnologiile de ultimă generație folosite de echipele noastre. Orele de practică sunt foarte importante, pregătind tinerii pentru o zi de muncă, în calitate de viitori angajați în domeniu. Îi ajutăm astfel să conștientizeze rolul esențial pe care îl avem în comunitate – acela de a asigura energia electrică consumatorilor noștri.”, Eugen Butoarcă, CEO Distribuție Oltenia.

„Mă bucur nespus de mult să văd interesul pe care îl arată tinerii ucenici pentru meseria de electrician! Cred că este mai mult decât o meserie de viitor, este o profesie absolut esențială pentru ceea ce vrem să construim. Evoluția societății omenești și a planetei este strâns legată de cea a domeniului energetic. Energia verde, resursele regenerabile și securitatea energetică vor fi o prioritate pentru mult timp de acum înainte. Ne face o deosebită plăcere să fim parteneri cu Distribuție Oltenia în acest program în care punem bazele viitorului, prin educația tinerilor specialiști.”, Corneliu Bodea, CEO ADREM și Președinte CRE.

Orele de practică – cel mai bun exemplu pentru elevii din programul Ucenic Electrician

Rescriem viitorul în energie cu fiecare activitate organizată în proiectul Ucenic Electrician. Orele de practică reprezintă baza solidă pe care ucenicii își pot construi întreaga carieră în domeniu. Tehnologia de ultimă generație nu mai este un mister pentru cei mai mici electricieni, care au ocazia să înțeleagă cum se desfășoară o zi pe teren în diverse condiții, participând la lucrări de nivele diferite de dificultate.

Alături de partenerii noștri cooptați în program la începutul acestui an, ADREM și EnergoBit, continuăm activitățile care ne aduc mai aproape de o nouă generație de profesioniști în domeniul energiei.

Divizia Oameni și Brand