Proiectul Ucenic Electrician reunește în 2023 o comunitate tot mai diversă, în care se alătură noi susținători ai performanței din domeniu. Le spunem bun venit noilor noștri colegi din programul Ucenic Electrician care au răspuns prezent la îndemnul de a forma viitorii specialiști în energie: ALM Power Group (i), Comranado (ii) și Elco Târgu Jiu (iii). La rândul lor, ADREM și EnergoBit, partenerii cooptați în program încă din 2022, rămân alături de Distribuție Oltenia pe drumul început împreună pentru viitorul tinerilor.

Cei aproape 300 de elevi înscriși în proiectul Ucenic Electrician vor beneficia, în acest an, de activități practice, concursuri, provocări lunare și multe surprize prin colaborarea cu Fundația Progress, susținută de partenerii noștri.

Ucenic Electrician 2023: mai mulți parteneri, mai aproape de reușită

Lipsa forței de muncă din domeniul energetic, orientarea scăzută a tinerilor spre o meserie practică și dorința agenților economici de a colabora cu persoane cu experiență ne-au determinat să ducem proiectul Ucenic Electrician la un nou nivel.
Alături de noii parteneri din program - ALM Power Group, Comranado și Elco Târgu Jiu - , dar și de partenerii de tradiție din cadrul ADREM și EnergoBit, ne dorim să asigurăm viitorul în acest domeniu și să sprijinim performanța.

„Misiunea noastră rămâne aceea de a pregăti viitorii profesioniști din domeniu prin asigurarea tuturor elementelor necesare dezvoltării pentru o carieră de succes. Ne-am propus să consolidăm o comunitate durabilă, extinsă anual prin colaborarea cu parteneri de nădejde care își doresc să sprijine performanța în domeniu. Suntem bucuroși să creștem în continuare acest proiect având alături de noi susținători importanți, pregătiți să contribuie cu experiență, resurse și valoare adăugată pentru viitorul tinerilor Ucenici.” - Eugen Butoarcă, CEO Distribuție Oltenia.

„În cei peste 30 de ani de experiență în domeniul energetic, Comranado a avut ca obiectiv permanent dezvoltarea și evoluția capacităților, într-o lume în continuă schimbare.
Prin parteneriatul cu Distribuție Energie Oltenia, tinerii de azi vor avea avea noi oportunități de dezvoltare. Sprijinim formarea profesională a acestora ca electricieni într-o echipă care țintește sus, iar parteneriatul este perfect complementar obiectivelor de viitor ale Comranado, asigurând astfel certitudinea atingerii acestor perspective.” - Petre Combei, Director General Comranado.

„Suntem întotdeauna deschiși spre inițiative care susțin comunitatea și încercăm să ne aducem aportul cum putem noi mai bine, prin intermediul resurselor de care dispunem. Ne bucurăm să facem parte din programul Ucenic Electrician în care formăm viitorii specialiști de care țara noastră are atâta nevoie.” - Gheorghe Popescu, Director General Elco Tg. Jiu.

“Suntem alături de Distribuție Oltenia ori de câte ori avem posibilitatea, de 10 ani. Programul Ucenic Electrician este unul care ni se potrivește mănușă. Susținem educația și ne place să fim alături de tineri în activitatea noastră. Suntem siguri că alături de specialiștii Distribuție Oltenia și ceilalți colegi cooptați în program vom reuși să lăsăm acest domeniu pe cele mai bune mâini.” - Sabin Marinescu, Director ALM Power Group.

Ce ne propunem?
  • Organizarea de concursuri lunare cu premii, pe baza unor tematici adecvate profilului de studiu, pentru fiecare nivel educațional;
  • Un transfer de cunoștințe către generația viitorului, prin organizarea de sesiuni tehnice sau interviuri tematice cu partenerii cooptați;
  • Continuarea activităților prin care tinerii au ocazia să pună în practică tot ceea ce au învățat în decursul anului și să ajute comunitatea: Luna Reparației - ediția a 2a.

  • “Este al treilea an în care Fundația Progress colaborează cu Distribuție Oltenia, derulând activități în beneficiul sutelor de liceeni, viitori electricieni din România. Mulțumită acestor activități, complementare cu parcursul educațional formal, noi generații de tineri sunt instruite și își consolidează abilitățile teoretice și practice pentru o carieră în domeniul energiei. Sunt încurajate învățarea prin proiecte, joc și prin abordări interactive cu profesioniști din domeniul energetic, precum și competențe fundamentale pentru un viitor al bunăstării. Cu atât mai mult, educarea lor în domenii precum sustenabilitatea și utilizarea unor resurse educaționale creative și inovative vor avea un impact pentru întreaga societate si viitorul nostru comun.” - Camelia Crișan, Președinte al Consiliului Director Fundația Progress.

    Punem mare preț pe activitățile extracurriculare care valorizează componenta practică și considerăm că acestea reprezintă un plus în formarea viitoarei generații de specialiști în domeniul energiei. Pentru mai multe detalii despre proiectul Ucenic Electrician accesați: https://ucenicelectrician.ro/.

    Divizia Oameni și Brand

    ***


    (i) ALM Power Group - este furnizor de top în Proiectarea și Execuția instalațiilor electrice, inclusiv soluții la cheie pentru Sisteme Fotovoltaice. Partener Distribuție Oltenia din anul 2013.

    (ii) S.C. Comranado S.R.L. a fost înființată în anul 1992, în Craiova, având ca obiect de activitate instalarea mașinilor și echipamentelor industriale, precum și service-ul pentru electronica industrială. Compania are ca target principal afirmarea prin calitatea serviciilor oferite, asigurându-se constant de atingerea acestuia prin colaborarea stransă cu beneficiarii, solutionând corect și prompt solicitările acestora.

    (iii) Elco Târg Jiu –Compania înființată în jurul anilor 1960 și redenumită în 1992 ca S.C. Electroconstrucția ELCO S.A. Târgu Jiu a avut și are ca obiect de activitate proiectarea și execuția instalațiilor electrice 0,4 – 110 kV. De-a lungul timpului, colaborând cu cei mai buni furnizori de aparataj electric, beneficiind de o capacitate tehnică și financiară deosebită, precum și de o valoroasă echipă de specialiști, ELCO Târgu Jiu a reușit proiectarea și execuția unor lucrări de mare complexitate. Principalul obiectiv este preocuparea constantă a companiei în creșterea calității serviciilor prestate, prin implicarea tuturor angajaților.