„Am dorit ca si in acest an sa continuam si sa dezvoltam  parteneriatul cu Fundatia Olimpica Romana, parteneriat in care ne-am implicat din anul 2015. La baza implicarii Allianz-Tiriac in acest parteneriat a stat dorinta de a sprijini viitorul unor copii care obtin performante reale, performante bazate pe munca constanta si pe o autentica dorinta de a fi mai din ce in ce mai buni. Allianz-Tiriac s-a implicat constant in societate de-a lungul anilor, si la ora actuala si-a asumat o responsabilitate pe termen lung, aceea de a sustine viitorul copiilor performanti, care depun eforturi reale si muncesc sustinut pentru rezultatele pe care le obtin. Acestia merita sa primeasca cele mai inalte distinctii sportive. Suntem mandri de rezultatele obtinute de cei 14 bursieri in anul 2015 si ne dorim ca din ce in ce mai multi tineri sportivi talentati sa aiba ocazia sa urce pe podium la competitiile sportive nationale si internationale”, a declarat Remi Vrignaud, CEO Allianz-Tiriac Asigurari.

Bursierii selectati vor primi timp de un an, o bursa lunara de 300 de lei pentru a-si sustine cheltuielile cu echipamentul, alimentatia si eventuale deplasari. Pot aplica pentru aceste burse tinerii care practica un sport olimpic si au varsta cuprinsa intre 9 si 16 ani. Candidaturile pot fi depuse pana in data de 9 martie 2016. Mai multe informatii despre program si despre modalitatea de a aplica pentru burse, precum si documentele necesare inscrierii se regasesc pe site-ul www.fundatiaolimpica.ro.

”Vremurile sunt dificile pentru numerosi sportivi din Romania. Tinerii, chiar si cei cu rezultate foarte bune, au nevoie de sustinere pentru a continua pe drumul performantei. Scopul acestui program este de a-i ajuta si motiva pe acesti tineri sa continue. Fara o baza de selectie sanatoasa nu putem spera la performante sportive recunoascute la nivel mondial. Multumesc cu aceasta ocazie partenerilor nostri, Allianz – Tiriac Asigurari, pentru faptul ca au ales sa investeasca in viitor, sprijinind tinerele generatii de sportivi”, a declarat Andreea Raducan, Presedintele Fundatiei Olimpice Romane.

Aplicantii vor fi evaluati de catre un juriu de specialitate. Selectia se va face in functie de  performantele sportive si posibilitatile materiale ale parintilor. Din juriu fac parte: Andreea Raducan, campioana olimpica la gimnastica si Presedinte al Fundatiei Olimpice Romane, Valeria van Groningen, campioana olimpica la canotaj si Vicepresedinte al Fundatiei Olimpice Romane si Valentina Saygo, membru in Consiliul Director al Fundatiei Olimpice Romane.

In cadrul primei editii a programului Bursele de Performanta Allianz – Tiriac, 14 tineri sportivi au primit sustinere financiara pentru desfasurarea activitatilor sportive. In decursul unui singur an acestia au reusit sa obtina 103 medalii de aur, 39 medalii de argint, 20 de medalii de bronz, stabilind 64 de recorduri nationale. Cel mai medaliat sportiv a fost Martin Daniel, multiplu recordman national de Juniori 3 si Juniori 2 la natatie. 

***
Fundatia Olimpica Romana este o organizatie non-profit, apolitica si non-guvernamentala, care sustine dezvoltarea tinerilor sportivi, promoveaza sportul si principiile unei vieti sanatoase si ofera sprijin sportivilor romani aflati in situatii deosebite de viata.  Spiritul si valorile olimpice reprezinta fundamentul Fundatiei Olimpice Romane. Principalele valori care ghideaza fundatia, atat in proiectele desfasurate, cat si prin partenerii cu care colaboreaza sunt respectul, excelenta si prietenia.

Allianz-Tiriac Asigurari
este un partener de incredere in domeniul protectiei si planificarii financiare. Compania a fost in mod constant, in toti cei peste 20 de ani de existenta, un reper de calitate pe piata locala. Oferta companiei include o gama completa de solutii de asigurari generale si de viata pentru persoane fizice si companii. Allianz-Tiriac Asigurari este o companie membra a Grupului Allianz, furnizor de servicii financiare la nivel global pentru aproximativ 85 milioane de clienti din peste 70 de tari. Portofoliul de produse include o gama variata de produse de asigurari generale si de viata, ce se adreseaza clientilor persoane fizice sau companii. Grupul Allianz este cel mai mare asigurator pe segmentul asigurarilor generale la nivel global si in top 5 asiguratori pe segmentul asigurarilor de viata.