Comercianții din Dragonul Roșu împreună cu Fundația Alinare oferă cadouri familiilor nevoiașe cu ocazia Sărbătorilor Pascale. În cadrul campaniei umanitare „Împreună oferim alinare”, organizată în lunile aprilie, mai și iunie, familiile cu posibilităţi financiare reduse primesc ajutor sub forma unor donații. Aproximativ 2.200 de articole vestimentare, încălţăminte și jucării sunt împărțite în această perioadă celor nevoiași, în prima etapă donațiile fiind distribuite către 30 de familii aflate sub protecția Centrului Socio-Medical din județul Giurgiu.

Scopul inițiativei este de a oferi ajutor celor aflați în dificultate, identificarea beneficiarilor fiind făcută de către Fundația Alinare cu sprijinul serviciilor de asistență socială din județ.

Campania de colectare a bunurilor s-a desfășurat în perioada 8 - 20 aprilie în cadrul centrului comercial Dragonul Roșu unde au fost amplasate boxe speciale pentru colectarea de jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte și alte bunuri de folos pentru cei nevoiași. Comercianții care activeză în cadrul centrului comercial au dat dovadă de solidaritate, astfel că în aproximativ două săptămâni s-au adunat circa 120 Kg de bunuri donate, cu o valoare estimată la 26.000 de lei.
 

“Mulțumim celor care s-au implicat în această campanie de suflet prin care ne dorim să aducem sprijin și puțină bucurie de Sfintele Sărbători Pascale. Împreună suntem mai puternici și alături de comercianții din centrul comercial Dragonul Roșu avem posibilitatea să aducem alinare celor care suferă, familiilor care se confruntă zi de zi cu sărăcia şi care au un orizont de posibilităţi extrem de redus. S-au strâns foarte multe bunuri care sunt împărțite zilele acestea celor nevoiași: haine şi încălţăminte, produse pentru casă dar și jucării, dulciuri pentru cei mici. Este o inițiativă care sperăm să devină tradiție anuală și cu ajutorul Fundației Alinare să ajungem la cât mai multe familii nevoiașe”,
a declarat Nicolae Dumitru, președinte Niro Investment Group.

Prin proiectele derulate anual, Asociaţia Alinare sprijină, promovează şi ajută prin mijloace caritabile persoane cu dizabilităţi, bătrâni, copii şi familii defavorizate.
 

“Suntem binecuvântați de multe ori cu daruri pe care alte persoane nu le au: haine, casă, mașină, tehnologie și multe altele. Pentru majoritatea dintre noi acestea înseamnă normalitate. Pentru cei mai puțin norocoși, acestea sunt doar vise. Este extraordinar să apreciem valoarea a ceea ce avem și, în același timp, să înțelegem puterea pe care o avem atunci când ne implicăm în a aduce alinare în viața cuiva. Mulțumim comercianților din Dragonul Roșu care au donat si sperăm ca prin această campanie să aducem puțină lumină în suflet celor suferă, în perioada Sărbătorilor de Paște”,
a declarat Valerica Mârzac, Director executiv Fundația Alinare.
 

Niro Investment Group sprijină în mod constant acțiuni umanitare care ajută la dezvoltarea comunității și la ușurarea suferinței pricinuite de sărăcie. De 25 de ani, compania derulează proiecte pe termen lung: susținerea campaniilor educaționale prin care sunt ajutați copii talentați, dar lipsiţi de resurse materiale (Casa de cultură a studenților din București,  Centrul Naţional de Cultură a Romilor, Parohia Voluntari); susținerea unor fundații și asociații neguvernamentale (Fundația Alinare, Ovidiu Rom, Bright Light), sponsorizarea activităților Direcţiilor de Protecţie Socială din Bucureşti şi judeţul Ilfov, construirea şi acordarea de sprijin pentru restaurarea unor biserici și lăcașuri de cult dar și acțiuni de combatere a daunelor provocate de inundații, furtuni sau incendii.
 
 
***
Despre Fundația Alinare
Înființată în anul 2000, Fundația Alinare este un ONG al cărui profil de activitate vizează trei domenii vaste: asistență socială – prin serviciile gratuite de îndrumare către asistența socială publică; asistență financiară – prin serviciile gratuite de îndrumare în gestionarea resurselor financiare, încurajarea găsirii unui loc de muncă și sprijinirea ocazională materială a familiei în dificultate; asistență în educație – prin serviciile gratuite de workshop-uri pentru școlari sau pentru adulți, activități formale sau non-formale, activități de recreere pentru copii.

l alinare.ro l 
 
Despre Dragonul Roșu
Deţinut de Niro Investment Group, complexul comercial Dragonul Roșu a fost deschis în 2002 și a evoluat de la un simplu spațiu destinat micilor comercianți de retail la un hub comercial care deservește regiunea Europei Centrale și de Est, găzduind peste 5000 de comercianți din România, China, Turcia și Orientul Mijlociu.  În prezent, în cadrul Zonei Comerciale Dragonul Roşu îşi desfăşoară activitatea peste 15.000 de persoane, salariaţi ai firmelor din grupul de firme Niro şi ai clienţilor acestuia, iar media zilnică de vizitatori este de peste 25.000. Firmele care activează în cadrul zonei comerciale Dragonul Roşu îşi vând produsele nu numai pe piaţa românească, ci şi pe pieţele ţărilor învecinate: Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Bulgaria, ţările din fosta Iugoslavie şi, mai recent, în Grecia, Austria şi Cehia.
 
 
Despre Niro Investment Group
Niro Investment Group are o experienţă extinsă ca dezvoltator de afaceri, investitor, antreprenor general şi manager de active. Printre proiectele dezvoltate şi gestionate de NIRO Investment Group, cu o suprafață construită de peste 500.000 mp, se numără cel mai mare hub comercial din Europa de Est - Dragonul Roşu, clădiri de birouri, proiecte rezidențiale, restaurante şi hoteluri celebre, aşa cum este clădirea istorică Grand Hotel du Boulevard. În 2018, compania și-a consolidat investițiile în industria ospitalității anunțând două proiecte de anvergură: redeschiderea în anul 2020 a Grand Hotel du Boulevard, clădire simbol a Bucureștiului, sub marca internațională de lux Corinthia și construcţia unui nou hotel premium în București, situat pe bulevardul Expoziției, care va fi deschis în anul 2021.