Enel Romania inlocuieste peste 3.670 de becuri incandescente cu unele economice in gospodariile din comuna Valea Ciorii - Ialomita. Actiunea face parte din campania lansata in 2011 pentru promovarea unui consum energetic responsabil.

Datorita noilor becuri oferite de Enel, ce au un consum mic de energie, 735 de  gospodarii din Valea Ciorii, judetul Ialomita, vor economisi aproximativ 73.500 lei pe an. Valea Ciorii din Ialomita devine a doua localitate romaneasca iluminata prin becuri economice. Acest fapt se datoreaza unui proiect de responsabilitate sociala al Enel  Romania, ce se concentreaza pe utilizarea inteligenta a energiei in gospodarii.

Enel isi continua proiectul de promovare a unui consum eficient de energie, ce a fost  lansat in noiembrie 2011, cand comuna Izvoarele din Giurgiu a devenit prima localitate ce utilizeaza exclusiv becuri economice. Proiectul face parte din platforma de responsabilitate sociala Enel, al carei scop este crearea unei lumi sustenabile pentru  generaŃiile viitoare.

„Enel Romania a lansat acest proiect ambitios pentru a imbunatati intr-adevar viata de  zi cu zi a comunitatilor locale, creand conditiile necesare unui consum redus de energie, din care rezulta costuri mai mici. Programul include si o campanie educationala, astfel  incat clientii sa fie informati in legatura cu beneficiile unui consum eficient de energie”, a  declarat Radu Cosarca, Director Relatii Externe al Enel Romania.

Enel Romania a inlocuit becurile incandescente din 735 de gospodarii din Valea Ciorii cu  unele economice, ceea ce va ajuta intreaga comunitate sa economiseasca aproximativ 75.000 lei pe an. Astfel, prin acest proiect, Enel va imbunataŃi vietile a peste 2.000 de oameni, care vor putea beneficia de avantajele unui consum responsabil de energie.

„Suntem onorati ca localitatea noastra face acum parte din acest proiect major, care va  aduce beneficii importante pentru locuitori, precum si pentru mediul inconjurator. Dorim  sa ii multumim companiei Enel pentru interesul aratat comunitatii noastre si pentru eforturile pe care le depune pentru a imbunataŃi vietile de zi cu zi ale oamenilor. Suntem convinsi ca si alte localitati vor adera la acest proiect”, a spus Stefan Ionescu, Primarul din Valea Ciorii.

 
***
Despre Enel
Enel este cea mai mare companie italiana in domeniul energiei electrice si cea de-a  doua companie europeana de utilitati in functie de capacitatea instalata. Enel este un grup integrat, cu activitati in domeniul electricitatii si gazelor naturale. Grupul opereaza in 40 de tari din intreaga lume, are o capacitate instalata de 97.988 MW si peste 75.000 de angajati, comercializand electricitate si gaze naturale catre 61 de milioane de clienti la nivel global.

Prezenta pe piata din Romania inca din 2005, Enel este, in acest moment, cel mai mare investitor privat in domeniul energetic, cu operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, dar si al productiei de energie electrica din surse regenerabile. Compania are peste 4.200 de angajati pe plan local si ofera servicii unui numar de 2,6 milioane de clienti din trei zone importante ale tarii: Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea, totalizand aproape o treime din piata locala de distributie. Enel continua dezvoltarea unui program semnificativ de investitii pentru imbunatatirea calitatii serviciilor, modernizarea retelei si implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Enel se dedica activ cercetarii si dezvoltarii unor masuri inovatoare pentru eficienta energetica. In primul rand, Grupul lucreaza pentru a include o gama larga de tehnologii eficiente si inovatoare in aparatura sa de productie, cum ar fi carbunele curat, sisteme de captare si depozitare a carbonului (SCC) si sisteme de stocare a energiei regenerabile. Contributii semnificative sunt destinate dezvoltarii de sisteme de contorizare inteligente si de retele inteligente. Enel este un lider in acest domeniu: in 2001 a fost prima companie de utilitati din lume care a inlocuit contoarele mecanice cu unele electronice, pentru clientii sai din Italia.

Pana astazi, compania a instalat 33 de milioane de contoare inteligente in Italia, iar Endesa, subsidiara spaniola a Enel, isi propune sa instaleze 13 milione de contoare inteligente pana in 2015. Enel este implicat si in numeroase proiecte pentru retele inteligente ale Uniunii Europene, cum este cel de cercetare ADDRESS, coordonat de Enel Distribuzione. De asemenea, compania are si proiecte pentru orase inteligente, cum este SmartCity Malaga, intreprins de Endesa. Mai mult, Grupul promoveaza mobilitatea electrica inca din 2010, prin instalarea unor statii de alimentare a vehiculelor electrice in mai multe orase ale Italiei si prin semnarea unor acorduri cu firme producatoare de autoturisme, ca Renault-Nissan, Piaggio si Citroën.