Clopoțelul a sunat! Vacanța mare, cea mult așteptată poate să înceapă! Pentru a o primi cum se cuvine, într-un mod inedit, așa cum a fost întregul parcurs al Ucenicilor Electricieni în acest an școlar, 30 de elevi și 8 adulți din programul The Duke of Edinburgh's International Award România și-au pus rucsacul pe umăr și au plecat în Tabăra de Aventură.

Calificare nouă pentru cei mai activi mentori din programul Award

Colaborarea dintre Distribuție Oltenia, ADREM (1) și EnergoBit (2), prin parteneriatul cu Fundația The Duke of Edinburgh a adus în liceele Ucenic Electrician dorința de aventură, setea de cunoaștere și de a încerca activităţi noi sau de a-şi dezvolta competenţele pe care le au dobândit în ultimul an.

“Secțiunea de aventură este o provocare menită să îţi depăşeşti limitele şi fricile de necunoscut şi totodată o oportunitate de a petrece timp în natură pentru câteva zile şi de a descoperi locuri extraordinare, din România şi din străinătate. Expediţia are mereu un scop, precum cartografierea locurilor uitate, colecţionarea de plante într-un ierbar sau traversarea întregii secţiuni al unui râu. Iar pentru cei aproape 60 de tineri și adulți care au participat în perioada 17-19 iunie la activitățile organizate alături de partenerii noștri de la Outward Bound Romania, a venit cu multe noutăți. Ne bucurăm că tinerii Ucenici și mentorii lor au facut parte dintr-o echipă şi au petrecut câteva zile în natură, împreună cu prietenii și lideri experimentați care au oferit tot sprijinul de care au avut nevoie.”, Carmen Dragomir, The Duke of Edinburgh's International Award România

Dincolo de bucuria de a petrece timp în natură alături de elevii lor, 8 lideri au obținut o nouă calificare, cea de Supraveghetor/ Evaluator.

“Tabăra de aventură – ce lucru minunat! Am plecat cu speranța revederii! A fost frumos, un sfârșit de an pe cinste, cu activități antrenante, momente unice, suspans și provocări! Am cunoscut oameni minunați, organizatori, participanți! MULȚUMIM! Noua certificare obținută ne este de mare ajutor în dosarul nostru personal și suntem recunoscători pentru această oportunitate.” Gabor Camelia & Maria Slivilescu, coordonatori, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Drobeta Turnu Severin.

Jocuri şi exerciţii interactive de teambuilding, ateliere de orientare cu hartă şi busolă, prim ajutor și echipament montan, activități în grădina de corzi, reconectarea cu natura și expediții montane, alături Ourward Bound Romania.

În perioada 17-19 iunie, la Sovata, cei 30 de Ucenici Electricieni au încercat activități noi și au devenit alături de alți tineri de aceeași vârstă, aventurieri cu acte în regulă. Împreună au învățat valoarea echipei, importanța inițiativei și au marcat încheierea unui nou ciclu din viața lor de ucenici.

“Am avut parte de una dintre cele mai frumoase experiențe turistice la Sovata, jud. Mureș, loc în care nu am fost niciodată! Am avut ocazia să explorăm în amănunt localitatea Sovata și împrejurimile - Turnul Belvedere, cu o înălțime de 28 metri, de unde se poate admira întreaga zonă; Lacul Ursu, Lacul Aluniș, Lacul Mierlei - ascuns în pădure și amenajat pentru picnic și relaxare. Au fost tot felul de activități, din care cel mai mult mi-a placut cățăratul în grădina de corzi. A fost foarte frumos!” - Popa Alexandru, Ucenic Electrician

Alături de partenerii noștri asigurăm activități menite să le ofere celor 300 de Ucenici succesul deplin în viitoarea carieră aleasă. Pentru mai multe detalii despre proiectul Ucenic Electrician accesați: https://ucenicelectrician.ro/.

(1) ADREM – captează esența companiilor Adrem Engineering, Adrem Invest și Adrem Link și are menirea de a valorifica potențialul tehnologic și creativitatea angajaților în scopul eficienței energetice și dezvoltării sustenabile. Partener Distribuție Oltenia din anul 2008.

(2) EnergoBit – Societatea oferă o gamă completă de servicii precum audit energetic și proiectare tehnică, fabricarea de echipamente electrice (de medie și joasă tensiune), servicii de antreprenoriat general, mentenanță și operare și dezvoltă proiecte energetice atât pe piața autohtonă, cât și în străinătate, furnizând soluții energetice inovative și durabile, perfect adaptate cerințelor specifice ale clienților. Partener Distribuție Oltenia din anul 2011.