Ajutor durabil și perspective de viitor pentru copii și tineri: Fabryo Corporation, cea mai importantă companie românească de vopsele și acoperiri decorative, parte a grupului AkzoNobel, susține organizația SOS Satele Copiilor România - pentru a asigura un cămin și perspectiva unei cariere pentru tineri.
 
Alăturându-se inițiativei globale AkzoNobel "Let' s color", Fabryo a început în 2021 colaborarea cu SOS Satele Copiilor România. Cooperarea constă în proiecte și asistență pentru SOS Satele Copiilor la nivel național constand in sprijin financiar,  donații de materiale de construcții și vopsele decorative  și  implicarea angajaților noștri pe baza de voluntariat în renovarea câtorva  dintre  casele existente în  satele asociației. Mai mult decât atât, Fabryo s-a alăturat programului „YouthCan!” care apartine SOS Satele Copiilor România. In cadrul acestui program angajații Fabryo ofera cunostinte, mentorat și oportunitatea de a face „job shadowing” (de a observa cum se desfasoara si in ce consta activitatea anumitor departamente din companie) pentru tinerii care urmează să facă un pas de la copilărie la stadiul si stilul de viata de adult.
 
„La nivel internațional, AkzoNobel colaborează cu SOS Satele Copiilor din 2016.   Suntem foarte bucuroși că Fabryo face parte dintr-o companie responsabilă social și suntem foarte recunoscători că putem contribui la îmbunătățirea vieții și să oferim copiilor și tinerilor o perspectivă pozitivă asupra viitorului”, spune Alexandra Chirica, Director de Strategie și Marketing Fabryo Corporation.
 
Sprijin financiar și donații pentru îmbunătățirea locuințelor
Produsele donate sunt folosite pentru consolidarea și renovarea spațiilor de locuit pentru copii care fac parte din SOS Satele Copiilor România. Mai mult, echipe de voluntari de la Fabryo Corporation au participat in perioada 11-15 octombrie 2021 la renovarea unora dintre locuințele existente în satele în care locuiesc acești copii. Sprijinul financiar va fi acordat adolescenților veniți din SOS Satele Copiilor România pentru a fi utilizați pentru educația și nevoile lor de zi cu zi.
 
Mentorat și job shadowing pentru adolescenți
Pas cu pas, in procesul de tranzitie de la copilărie la viata de adult apar multe întrebări și subiecte importante. Angajații Fabryo vor oferi sprijin adolescenților veniți din SOS Satele Copiilor România pentru a-i ajuta:
- sa descopere zona de afaceri a companiei
- să înțeleagă cum funcționează un plan de afaceri, procesele și pașii de la stadiul de producție la cel de vanzare catre  magazine și pana cand produsele ajung in casele oamenilor
- sa descopere diferitele roluri și responsabilități în cadrul companiei în toate departamentele

Fabryo Corporation – companie a grupului AkzoNobel–  vrea să le ofere tinerilor o perspectivă asupra diferitelor meserii asociate domeniului constructiilor si vopselelor decorative, să trezească interes și să-i sprijine să intre cu in incredere in viata profesională.
 
În cadrul atelierelor de mentorat, angajații Fabryo îi îndrumă pe tineri pe diferite teme care ar putea apărea atunci când devin adulți activi. Un subiect este legat de potențialele strategii de adaptare la un nou loc de muncă, cum să faci față provocărilor și să construiești relații armonioase cu compania și colegii.
 
„În cadrul programelor dezvoltate de SOS Satele Copiilor ne concentrăm atât pe asigurarea unui mediu sigur, plin de afectiune și de susținere pentru copiii vulnerabili, cât și pe îndrumarea acestora în dezvoltarea lor personală. Ne dorim ca tinerii să aibă modele în viață, care să fie implicați în educația și educația lor și de la care să învețe să-și dezvolte capacitățile. Faptul ca Fabryo a ales sa desfasoare un training specializat pentru tineri in programele SOS inseamna foarte mult pentru noi, povestile reale fiind menite sa-i faca pe copii sa-si doreasca sa exceleze, dar si sa inteleaga mai bine mecanismele unui job si ale dezvoltarii unei afaceri. Acum, cu siguranță vor putea să ia mai ușor o cale în viață. De asemenea, suntem recunoscători pentru dorința Fabryo de a se implica în zonele defavorizate, aducând un sprijin suplimentar în ceea ce privește siguranța locuințelor”, spune Alexandra Popa, Corporate Fundraiser SOS Satele Copiilor Romania
 
***
Despre  Fabryo Corporation
Fabryo Corporation este un jucător de top pe piața vopselelor si acoperirilor decorative  din România (sursa:  Interbiz  2020). Portofoliul de produse al companiei este format din vopsele lavabile, lacuri, emailuri, tencuieli decorative, mortare, produse de izolare termică și hidroizolati. Din octombrie 2018, Fabryo Corporation face parte din grupul AkzoNobel. Pe piata romaneasca, Fabryo Corporation isi comercializeaza produsele sub brandurile bine cunoscute  savana, APLA,  Sadolin,  Hammerite,  Innenweiss si ROST.

About AkzoNobel 
Suntem pionieri în crearea unor multitudini de soluții ce dau viață suprafețelor de peste 200 de ani. Suntem experți în crearea de acoperiri și produse decorative, de aceea este foarte posibil sa găsiți cu ușurință cel puțin unul din produsele noastre. 
 
Portofoliul nostru de branduri de clasă mondială – incluzând Dulux, International, Sikkens și Interpon – este apreciat cu încredere de clienții de pe întreg mapamondul. Operăm în peste 150 de țări și ne-am stabilit ținta de a deveni liderul global al industriei în care suntem prezenți. Este ceea ce oricine ar aștepta de la cea mai sustenabilă companie din industria vopselelor, cea care este și inventatorul viitorului de mai bine de două secole.
 

Despre SOS Satele Copiilor din România
SOS Romanian Children's Villages este o organizație neguvernamentală cu misiunea de a oferi o familie copiilor care au rămas fără sprijin parental și de a-i sprijini și proteja pe cei care riscă să o piardă. În cei aproape 28 de ani de activitate din România, au fost construite trei sate SOS, unde sute de copii au crescut, au visat, au învățat și au devenit adulți responsabili și am ajutat sute de copii să stea acasă, cu familia lor, în comunități vulnerabile.