Familia Topolinski prin InteRo Property Development a donat în luna decembrie un număr de 750.000 de măști medicale către United Way România, pentru a fi distribuite persoanelor ce provin din medii defavorizate, sprijinite în cadrul programelor fundației.

Măștile acoperă necesarul timp de patru luni pentru un număr de peste 5.000 de copii din școli partenere și centre educaționale ale United Way România, 500 de vârstnici singuri, fără posibilități financiare, dar și 1.000 de tineri și adulți din grupuri dezavantajate - persoane fără adăpost, mame singure și părinți ai copiilor vulnerabili susținuți în proiectele United Way din București, Cluj și Timișoara și zonele limitrofe acestora.

Pe lângă această donație generoasă, Familia Topolinski este donator la nivel Tocqueville al United Way România, cu o contribuție anuală ce depășește 10.000 dolari în beneficiul programelor fundației.

„Este al doilea an consecutiv când în luna decembrie Familia Topolinski se gândește la nevoile persoanelor în dificultate și oferă măști care să-i protejeze pe copii, tineri și vârstnici pe parcursul anului. În această perioadă plină de neprevăzut, sănătatea este cel mai de preț cadou și le mulțumim partenerilor noștri că ne ajută să ținem în siguranță pe cei susținuți prin programele United Way România”, a declarat Adriana Dobrea, Director Executiv United Way România.

La unul dintre programele dedicate copiilor aflați la risc de abandon școlar, măștile au fost oferite personal de Ashton Topolinski, care este și voluntar în programele educaționale United Way, și care a citit elevilor câteva povești în limba engleză, potrivite nivelului lor de cunoștințe.

„Este o onoare și o mare bucurie să fiu voluntar United Way. De când mă știu, responsabilitatea și implicarea socială au fost două constante în viața familiei noastre, pentru că noi credem cu tărie în forța și frumusețea actului de a dărui. Această credință stă la baza tuturor proiectelor noastre din România, țara noastră adoptivă. În acest context pandemic, ne alăturăm încă o dată eforturilor de protecție a categoriilor vulnerabile, donând aproape 1 milion de măști medicale organizațiilor non-profit din România, cea mai mare parte pentru beneficiarii United Way. Le mulțumim partenerilor noștri pentru oportunitate”. – Ashton Topolinski, reprezentant al Familiei Topolinski și InteRo Property Development.

***

Despre United Way România

United Way România este o fundaţie românească afiliată la United Way Worldwide, SUA, a cărei activitate se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educație de calitate, servicii bune de sănătate și un venit suficient pentru a întreține o familie. Acționăm ca un organizator comunitar, prin mobilizarea unei rețele extinse de parteneri din comunitate - ONG-uri, companii, instituții publice, lideri din societatea civilă, donatori și voluntari - să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv. Programele United Way România sprijină anual peste 11.500 de persoane în dificultate, cu susținerea a peste 3.500 de donatori individuali, 37 de donatori majori și peste 100 de companii.

Despre InterRo Property Development
Înființat de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii ai săi – Michael, Tyler și Ashton), InteRo Property Development este prezent în România de 15 ani. Portofoliul său include cinci proiecte imobiliare inovatoare cu o suprafață totală construită de aproape 480.000 mp, inclusiv 204.000 mp de spații de birouri și 3.080 de apartamente.

Tranzacțiile de referință încheiate de-a lungul anilor includ achizitia de EUR 21 milioane a 78.000 mp din zona Progresului, unde se află astăzi Vulcan Value Center (în 2012), și cea mai mare tranzacție din 2019, când a vândut jumătate din platforma Dacia Textile către Skanska Property România, pentru EUR 24 milioane.

În 2020, InteRo s-a concentrat pe proiectul NorthLight Residence și a achiziționat un teren de 53.000 mp, cu scopul de a dezvolta un centru comercial. În 2021, InteRo a demarat lucrările la proiectul rezidențial New Confort City. Michael intenționează să se concentreze asupra etapelor pregătitoare construcției pe parcele mari existente și asupra unor noi achiziții, pentru noi oportunități de dezvoltare.

Proiectele InteRo sunt caracterizate de design și concepte inovatoare, viziunea dezvoltatorului fiind să creeze spații pentru locuit și spații de birouri de calitate, contribuind în același timp la evoluția per ansamblu a așteptărilor și standardelor pieței imobiliare locale.