Fundația Conservation Carpathia și Parcul Național Pădurile Bavariei invită elevii din jurul Munților Făgăraș să „Adopte un colț de natură” simbolic și să se înscrie în cursa pentru o excursie de 7 zile, în Parcul Național Pădurile Bavareze, primul și cel mai mare parc național din Germania. Excursia va avea loc în perioada 23 – 29 iulie, iar termenul limită până la care tinerii pot aplica este 10 iunie.

Concursul ,,Adoptă un colț de natură” este o inițiativă a Fundației Conservation Carpathia, cu scopul a crește interesul și implicarea direct a tinerilor în conservarea naturii. Tot ce trebuie să facă aceștia este să aleagă un loc din natură, fie el un deal, un râu o pajiște, sau o mlaștină din zona în care locuiesc și să ne povestească de ce este special și ce ar vrea să facă pentru a-l îngriji, dar și pentru a-l face cunoscut celor din jur.

La concurs se pot înscrie elevi din Porumbacu de Jos, Avrig, Cârțișoara, Arpașu de Jos, Turnu Roșu, Racoviță, Cârța, Tălmaciu (jud. Sibiu) Nucșoara, Arefu, Rucăr, Lerești, Dragoslavele, Stoenești, Dâmbovicioara, Valea Mare Pravăț, Albeștii de Muscel (jud. Argeș), Hârseni, Recea, Șinca Nouă, Șinca Veche, Lisa, Ucea, Sâmbăta de Sus, Viștea, Drăguș (jud. Brașov), Moroeni, Runcu (jud. Dâmbovița).

Elevii pot aplica până la data de 10 iunie, selecția se va desfășura în perioada 10-15 iunie, iar câștigătorii vor fi anunțați pe site-ul carpathia.org și vor fi contactați telefonic. Mai multe detalii despre concurs se regăsesc în formularul de înscriere care poate fi descărcat de aici.
Aplicațiile se trimit către Ioana Duică, specialist educație Fundația Conservation Carpathia, la adresa: i.duica@carpathia.org

Un număr de 15 elevi vor fi premiați cu o excursie de 7 zile în Germania, în Parcul Național Pădurile Bavareze, unde vor fi însoțiti de o echipă din cadrul fundației. Criteriile de aplicare și selecție sunt accesibile printr-un click pe site-ul Fundației Conservation Carpathia.

 

***

 

Despre Fundația Conservation Carpathia

Fundația Conservation Carpathia este cel mai mare proiect de conservare a naturii din Europa, care contribuie la refacerea ecosistemelor naturale din Munții Carpați, în beneficiul biodiversității și a comunităților locale. Din 2009, fundația a salvat de la exploatare peste 27.000 de hectare de păduri și pășuni alpine în sud‑estul Carpaților Meridionali, achiziționându-le cu scop de conservare, a plantat peste 3.7 milioane de puieți pe 1.819 ha afectate de tăieri, a creat o zonă de 78.000 ha pe care nu se desfășoară vânătoare sportivă și de trofee. Fundația contribuie la bunăstarea comunităților din vecinătatea pădurilor protejate prin proiecte sociale, de educație și de dezvoltare de afaceri verzi, iar viziunea pe termen lung este crearea Parcului Național Munții Făgăraș.