Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci de pe piata locala, lanseaza, pentru prima data in Romania, o sectiune speciala dedicata donatiilor catre organizatii non-guvernamentale si non-profit, integrata in platforma proprie de internet banking. Sectiunea, numita "Donatii ONG-uri", ofera clientilor o noua optiune, prin care pot transfera orice suma de bani catre mai multe ONG-uri care sprijina varii cauze sociale, educationale si de mediu.

Meniul "Donatii ONG-uri" este disponibil in platforma de Internet Banking Garanti Online, iar in scurt timp va fi implementat si in reteaua de peste 300 de ATM-uri BancoSmart din toata tara. Toate donatiile presupun zero comisioane bancare, iar banii sunt transferati direct in conturile ONG-urilor.
In acest sens, Garanti Bank a incheiat parteneriate cu 10 ONG-uri, lansand astfel in premiera cel mai mare canal de donatii din tara. 

Meniul “Donatii ONG-uri” pune la dispozitie o lista initiala de asociatii si fundatii, dintre care clientii pot alege una sau mai multe destinatii catre care sa doneze, in functie de preferinte. Primele ONG-uri partenere sunt: Asociatia Daruieste Viata, Asociatia Invingem Autismul, Asociatia Ovidiuro, Asociatia Scoala de Valori, Asociatia Teach for Romania, Asociatia WWF - Romania (World Wide Fund for Nature), Fundatia Scheherezade, Fundatia Hope and Homes for Children Romania, Asociatia SOS Satele Copiilor si ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila. Lista ONG-urilor va fi extinsa in viitor pentru a sprijini cat mai multe proiecte.

Garanti Online, serviciul de internet banking al Garanti Bank, a fost lansat in octombrie 2007, initial pentru persoanele fizice, in mai 2008 devenind disponibil si pentru clientii persoane juridice. Platforma le ofera utilizatorilor servicii inovatoare, permitandu-le sa gestioneze tranzactii bancare complexe, in timp real, oricand si de oriunde.

Garanti Bank detine una dintre cele mai mari retele de ATM-uri inteligente din tara, care va continua sa creasca pana la sfarsitul anului, urmand, astfel, sa ajunga la un total de 340 unitati BancoSmart.

***
Despre Garanti Bank Romania
Garanti Bank Romania face parte din Grupul financiar-bancar Garanti Romania, care reuneste si Garanti Leasing (marca sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA) si Garanti Credite de Consum (marca sub care functioneaza Ralfi IFN SA).
Garanti Bank este detinuta de catre Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), a doua banca privata din Turcia, ca marime. TGB este o banca universala, cu servicii de top in toate segmentele de business, si are peste 10 milioane de clienti in zonele corporate, comercial, intreprinderi mici si mijlocii, precum si retail, carora le ofera servicii financiare integrate.

Banca ofera o serie de produse si servicii de calitate pentru toate segmentele de business: retail, IMM si corporate, si este una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci de pe piata locala. Prezenta in Romania din 1998, Garanti Bank a dezvoltat un portofoliu solid de clienti si si-a extins prezenta nationala prin sucursale si canale alternative, ajungand la o retea extinsa de aproape 300 de bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clientii bancii, pentru tranzactii cu sau fara card. 

Serviciul de internet banking al Garanti Bank, Garanti Online, a fost premiat, in iulie 2014, de catre prestigioasa revista Global Finance pentru “Best Consumer Internet Bank in Romania”, pentru a doua oara consecutiv, in cadrul “2014 World's Best Internet Banks Competition”.
Pentru informatii suplimentare va rugam accesati www.garantibank.ro.
 
Contact de presa
Veronica Placintescu / Account Executive Oxygen / veronica@oxygenpr.ro / 0735.010.903