Cei 35 de sportivi si antrenori, alaturi de cei 9 oficiali ai COSR au beneficiat de asigurare de viata si asigurare medicala de calatorie in strainatate pentru o suma asigurata totala de 5.368.000 EUR. Asigurarea de calatorie a inclus cheltuieli medicale de urgenta, repatrierea medicala in vederea continuarii tratamentului in Romania sau tratament dentar si alte servicii de urgenta. Asigurarile de viata au acoperit riscuri precum spitalizare, fracturi, arsuri, cheltuieli medicale si alte evenimente.
 
Tinerii sportivi romani care au participat la FOTE 2015 au varste cuprinse intre 16 si 18 ani si au fost inscrisi la disciplinele Biatlon, Patinaj artistic, Sarituri cu schiurile, Schi alpin, Schi fond si Snowboard. Din delegatie a facut parte si un medic. Florin Misca, Secretar General Adjunct al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a fost seful de misiune al Romaniei la FOTE Vorarlberg-Liechtenstein din acest an.
 
„Ca sportiv de performanta, atunci cand pasesti in competitie, este important sa stii ca nu esti expus la riscuri. Pentru sportivi are o insemnatate deosebita faptul ca exista cineva care poate prelua orice risc, astfel incat ei sa se concentreze doar la concurs. Delegatia care a reprezentat Romania la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) Vorarlberg-Liechtenstein stie ca Groupama este un partener serios care trateaza foarte profesionist aceasta competitie, ca de altfel pe toate celelalte. Aportul unei companii ca Groupama este esential si ma bucur sa avem in echipa noastra un asigurator de talia lor”, a declarat Alin Petrache, Presedintele COSR.
 
”Parteneriatul durabil incheiat cu COSR este in linie cu valorile care ne ghideaza activitatea in Romania: responsabilitate, solidarite, proximitate si performanta. Credem ca sanatatea este esentiala pentru performanta si, contribuind la siguranta sportivilor romani, speram sa contribuim si la succesul lor. Ne bucuram de fiecare data cand ii  putem sustine iar fiecare participare a lor ne face mandri”, a declarat François Coste, Director General Groupama Asigurari. 
 
Groupama este inca din 2012 asiguratorul oficial al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, un parteneriat care a debutat cu sustinerea lotului olimpic al Romaniei la Jocurile Olimpice de Vara de la Londra si a continuat in februarie 2013 cu Festivalul Olimpic al Tineretului European, organizat pentru prima data in Romania, la Brasov. Anul trecut, Groupama a asigurat loturile olimpice nationale participante la Olimpiadele de la Sochi si Nanjing.
 
Festivalul Olimpic de iarna al Tineretului European (FOTE) este un eveniment organizat o data la doi ani de catre Comitetele Olimpice Europene. Competitia multi-sportiva se adreseaza tinerilor sportivi cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani si a ajuns in acest an la cea de-a XII-a editie.