Grupul Rompetrol, prin programul national de responsabilitate sociala – “Impreuna pentru fiecare”, a reusit sa atraga 70 de voluntari din companie dar si din comunitate pentru transformarea unui teren viran intr-o baza sportiva dedicata elevilor din orasul Navodari. Grupul a sprijinit si financiar realizarea acestui proiect de mediu cu 10.000 de euro.

“Am venit in intampinarea propunerii comunitatii locale de a crea primul teren de sport pentru elevii din Navodari si impreuna am reusit sa transformam un teren viran intr-un spatiu pentru practicarea sportului. Prin implicarea acestora, consideram ca investitia in mediu va fi continuata si sustinuta atat de autoritatile locale, dar mai ales de comunitate si de tinerii care sunt principalii beneficiari ai acestui proiect”, declara Alexey Golovin, Director Marketing si Comunicare al Grupului Rompetrol.

Inceputa in 15 august, ecologizarea terenului viran de 2.610 de metri patrati a fost un prilej pentru educarea si atragerea comunitatii in promovarea protectiei mediului, prin seminarii si expozitii de pictura pe teme ecologice in scolile din oras.

In ultima zi a proiectului -16 Noiembrie 2011, Rompetrol a organizat un workshop pe teme de protectia mediului, la care au participat 60 de elevi de la Scoala „Grigore Moisil” si Liceul “Lazar Edeleanu”. Elevii castigatori au adus comunitatii din Navodari un premiu de 5.000 de euro oferit de Rompetrol pentru realizarea unui patinoar in oras in 2012.

"Prin amenajarea singurei baze sportive pentru elevi, am creat noi oportunitati pentru copiii si tinerii din Navodari, un cadru de recreere, socializare si competitii sportive”, a declarat Daniela Marin, coordonator proiect din partea Directiei de Asistenta Sociala Navodari.

De noul teren de sport, cu tribune, cosuri ecologice si un spatiu verde, vor beneficia cei aproximativ 4.000 de copii de la unitatile de invatamant din orasul Navodari, patru scoli generale si un liceu.

In 2010, comunitatea din Navodari a fost sprijinita cu 50.000 de lei de la Rompetrol pentru reabilitarea si dotarea cabinetul stomatologic scolar din incinta Liceului „Lazar Edeleanu”.

Despre “Impreuna pentru fiecare”:
Programul de responsabilitate sociala inceput in 2009 este destinat dezvoltarii si implicarii comunitatilor locale prin  initierea, sustinerea si derularea de proiecte din domeniul sanatatii si al protectiei mediului. De la debutul “Impreuna pentru fiecare”, Grupul Rompetrol a sprijinit comunitatile locale din toate judetele tarii pentru realizarea a 55 de proiecte care au ajutat la imbunatatirea vietii oamenilor.

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice
Grupul Rompetrol
Contact: Costinela Dragan
021 307 74 17