Grupul Rompetrol, prin programul sau national de responsabilitate sociala – “Impreuna pentru fiecare” a sustinut reabilitarea cabinetului medical din Botosana, jud. Suceava, ce acorda servicii gratuite pentru 2500 de persoane. Valoarea lucrarilor realizate cu sprijinul Rompetrol a fost de 45.000 RON.

“Fiecare initiativa de CSR finalizata demonstreaza ca membrii comunitatilor locale au inteles ca schimbarile pozitive le pot aduce doar ei, prin efort sustinut si mobilizare. La Botosana, implicarea cadrelor medicale, a reprezentantilor scolii, bisericii, autoritatilor locale a creat premisele unui proiect sustenabil”, declara Alexey Golovin, Director Comunicare al Grupului Rompetrol.

Proiectul implementat in perioada august – noiembrie cu ajutorul voluntarilor din comunitate, a presupus refacerea instalatiei termice prin achizitia si instalarea unui sistem de panouri solare si a unei centrale pe lemne cu calorifere, racordarea cabinetului medical la reteaua de canalizare, dotarea cu mobilier modern si instrumentar medico-chirurgical specific activitatii medicinei de familie (tensiometru, negatoscop, termometre, cantar adulti si sugari, pense, seringi Guyon, tavite renale cu capac etc.).

O componenta semnificativa a proiectului a constat in activitati de informare in comunitate pe teme de sanatate, sustinute in mod voluntar de 4 lectori-asistenti de la Directia de Sanatate Publica Suceava. Suplimentar, peste 200 de adulti si copii au beneficiat gratuit de analize pentru testarea glicemiei, colesterolului, trigliceridelor, tensiunii arteriale. La finalizarea proiectului a fost organizat si un concurs scolar privind regimul de viata sanatos, iar 80 de elevi din Botosana au fost premiati.

“Prin realizarea acestei initiative, am avut ocazia sa invatam despre importanta efortului colectiv in rezolvarea problemelor din jurul nostru, despre utilitatea dezvoltarii atitudinii imi pasa, a spiritului de echipa si solidaritatii pentru binele comunitatii. De asemenea, am invatat despre importanta abordarii unei atitudini si a unui management responsabil din punct de vedere social al companiilor, sprijinul financiar oferit de Rompetrol fiind esential in rezolvarea problemelor comunitatii din Botosana” – Dr. Teodor Vasilcu – coordonator proiect.

***
Despre “Impreuna pentru fiecare”:

Programul de responsabilitate sociala inceput in 2009 este destinat dezvoltarii si implicarii comunitatilor locale prin  initierea, sustinerea si derularea de proiecte din domeniul sanatatii si al protectiei mediului. De la debutul “Impreuna pentru fiecare”, in perioada 2009 – 2012, compania a alocat pentru dezvoltarea a 71 de proiecte peste 1.000.000 USD, in toate regiunile tarii, pentru beneficiul direct al 250.000 de persoane.

Departamenul de Comunicare
Grupul Rompetrol
Contact: Costinela Dragan
Telefon:021/307 74 17