Grupul Rompetrol continua si in 2012 parteneriatul cu Asociatia Ovidiu Rom pentru sustinerea educatiei timpurii in randul copiilor proveniti din familii cu resurse materiale reduse, prin programul Fiecare Copil in Gradinita. In cei 9 ani de angajament fata de aceasta cauza sociala, compania a acordat organizatiei sprijin financiar de 200.000 Euro.

“Educatia si instruirea sunt esentiale pentru dezvoltarea personala si profesionala, atat in interiorul Grupului Rompetrol, cat si in comunitatile in care ne desfasuram operatiunile. Colaborarea cu Asociatia Ovidiu Rom din acesti 9 ani a generat rezultate pozitive si beneficii pentru toate partile implicate, iar ceea ce este mai important – un plus de valoare in comunitate si o sansa in plus pentru copiii proveniti din familii nevoiase.” - declara Alexey Golovin, Director Comunicare si Marketing al Grupului Rompetrol.

Programul Fiecare Copil in Gradinita a fost lansat de Asociatia Ovidiu Rom si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in anul scolar 2010-2011 si a condus la cresterea numarului de copii saraci inscrisi la gradinita si a prezentei lor zilnice. In 2012, prin acest program, 1400 de copii dezavantajati merg la gradinita in fiecare zi in 36 de gradinite, 20 de comunitati, din 12 judete. Parintii primesc lunar un stimulent financiar in valoare de 50 de lei sub forma unor tichete sociale conditionate de prezenta zilnica a copiilor la gradinita. De asemenea, Ovidiu Rom formeaza profesorii in metode si strategii de predare moderne care sa indrume copiii catre succes ulterior in anii de scoala primara.

Leslie Hawke, cofondatoare Ovidiu Rom (alaturi de Maria Gheorghiu), apreciaza: „Rompetrol a fost primul investitor major al asociatiei si ne-a sustinut inca din 2004. De-a lungul timpului, compania a ramas un investitor extrem de important pentru succesul programului Fiecare Copil in Gradinita și pentru actiunile noastre de constientizare a publicului cu privire la importanța vitala a educarii tuturor copiilor din Romania. In relatia dintre ONG-uri si investitori, comunicarea si continuitatea sunt esentiale pentru succesul actiunilor de CSR. Maria Gheorghiu adauga: „Copiii care nu beneficiaza de stimulare intelectuala prin educatie prescolara nu ajung niciodata sa recupereaze decalajul fata de ceilalti copii. Educatia timpurie este esentiala pentru a reduce rata abandonului scolar si chiar rata infractionalitatii. Din fericire, liderii Rompetrol inteleg acest lucru.”

Grupul Rompetrol se implica activ in proiecte de responsabilitate sociala prin platforma sa "Energia vine din suflet", care cuprinde programul national "Impreuna pentru fiecare" si alte proiecte punctuale din domeniile protectia mediului si sanatate. In ultimii trei ani au fost implementate in toate judetele tarii 55 de proiecte de interventie comunitara, cu o investitie de peste 750,000 USD, pentru beneficiul direct al 200,000 de persoane. De asemenea, Grupul se implica in activitati caritabile sau de sponsorizari, avand colaborari pentru sustinerea SMURD, Ovidiu Rom, Galei Societatii Civile, sau ca partener al prestigiosului Festival International George Enescu.

***
Despre Rompetrol:
Grupul Rompetrol NV. este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, desfasurandu-si activitatea in 12 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc. Grupul intentioneaza sa devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa si sa obtina o pozitie consolidata in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane.

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice
Grupul Rompetrol
Contact: Costinela Dragan
021 307 74 17