Liderul lanțului global de aprovizionare, HAVI, a anunțat beneficii impresionante privind sustenabilitatea după șase luni de operațiuni în cel mai mare centru de distribuție din Europa. Se așteaptă ca unitatea de 21.000 mp. de la Chitila Logistics Hub să asigure o reducere a emisiilor de CO2 cu 7.000 de tone în perioada de închiriere de zece ani. Acest lucru echivalează cu eliminarea a 6,3 milioane de km de condus cu camioane cu motorină de pe drumurile României.

HAVI, compania din lanțul global de aprovizionare care oferă servicii complete multora dintre cele mai cunoscute mărci de restaurante cu servicii rapide din lume, își desfășoară activitatea în centrul logistic modern și personalizat, dezvoltat de Globalworth și Global Vision în Chitila, lânga șoseaua de centură a Bucureștiului, din octombrie 2021.

Consolidarea din trei centre de distribuție mai mici i-a permis HAVI din România să își optimizeze operațiunile și să-și mărească capacitatea de stocare în medii cu temperatură controlată – reducând în același timp emisiile totale de CO2, în conformitate cu Obiectivul său bazat pe Știință de 40% mai puțin CO2 până în 2030. HAVI deservește în prezent 12 clienți și livrează în 710 locații de clienți din România, cu capacitate suplimentară disponibilă acum pentru a deservi clienți noi și cu un potențial suplimentar de extindere viitoare la Chitila Logistics Hub.

„Această facilitate modernă, durabilă, cu mare potențial de creștere, consolidează și mai mult poziția HAVI ca lider de piață, în special în sectorul de Quick Service Restaurant. Așteptăm cu nerăbdare să construim pe această platformă ca partener în logistică și lanț de aprovizionare pentru clienții noi și existenți din România și nu numai”, spune Raul Togoe, Business Development Director - Romania, Bulgaria & Serbia HAVI.

„Clienții apelează la HAVI pentru a-și optimiza Lanțurile de Aprovizionare datorită angajamentului nostru față de calitate, siguranță, durabilitate și inovație,” adaugă Juliane Liebig – Director Principal Afaceri Imobiliare, Lanțul de Aprovizionare HAVI. „Noua noastră unitate de distribuție modernă de lângă Chitila este un exemplu excelent al modului în care HAVI - împreună cu dezvoltatorii Global Vision și Globalworth - utilizează noi standarde, tehnici de construcție de ultimă oră și soluții durabile precum tehnologia modernă de răcire, agenți de răcire naturali, sisteme de iluminat inteligente și multe altele, pentru a reduce impactul nostru asupra mediului. Spațiul modern contribuie și la satisfacția și productivitatea angajaților.”

„Ne-am stabilit trei priorități atunci când am ales noua locație pentru a ne consolida operațiunile logistice din România: asigurarea de servicii excelente și rentabile clienților actuali și viitori, reducerea impactului nostru asupra mediului în conformitate cu Obiectivul nostru bazat pe Știință și oferirea unui spațiu de lucru mai plăcut pentru angajații noștri”
, afimă Christian Nowak – Vicepreședinte Senior, Regiunea Europa de Est, Lanțul de Aprovizionare HAVI. „În urma unei analize amănunțite, Chitila Logistics Hub s-a dovedit a fi cea mai bună opțiune și pentru că Globalworth s-a dovedit a fi un partener de încredere și agil, cu o atitudine corectă și proactivă.”

Unitatea personalizată cuprinde mai multe zone cu diferite intervale de temperatură și alte facilități interioare și exterioare care sprijină și optimizează operațiunile zilnice. În ceea ce privește tehnologia de refrigerare, acest proiect este o noutate pentru piața din România, deoarece prevede utilizarea glicolului pentru răcire, soluție care este factorul cheie din spatele reducerii remarcabile a emisiilor de CO2.

„Suntem onorați că o companie de top în domeniul său ne-a ales pentru depozitul său central din România. Pe lângă spațiile de depozitare și birouri, am asigurat și amenajarea spațiilor cu zone cu temperatură controlată, direcție în care Globalworth Industrial se dezvoltă din ce în ce mai mult. Îi mulțumim pentru încredere echipei HAVI și o asigurăm că toate eforturile noastre vor fi îndreptate spre continuarea și consolidarea acestui parteneriat valoros”, a declarat Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România și Director Piețe de Capital Grupul Globalworth.

„În ultimii câțiva ani, unitatea de logistică standard a suferit un proces de remodelare pentru a se adapta cererilor actuale și estimate, iar proiectul HAVI exemplifică cel mai bine această schimbare, prin caracteristici precum: implementarea tehnologiilor de ultimă generație, ca o consecință a axării pe durabilitate și eficiență, a designului flexibil pentru a permite adaptarea unor noi linii de afaceri, dacă este necesar în viitor, și atitudine orientată către angajați prin crearea de spații de birouri axate pe bunăstarea utilizatorilor, mai degrabă decât pe funcționalitate, care era norma pentru unitățile logistice în trecut. Centrele logistice devin ecosisteme complete de afaceri, iar rolul nostru a evoluat, în consecință, de la constructori de depozite la creatori și facilitatori de creștere și durabilitate pentru comunități”, a adăugat Sorin Preda, Director Executiv și Fondator al Global Vision.

Chitila Logistics Hub, proiectul dezvoltat de Global Vision și Globalworth în NV Bucureștiului, găzduiește deja companii importante precum Mega Image, Green Net și Alliance Healthcare România. Datorită apropierii de șoseaua de centură a orașului și accesului la transportul public, parcul oferă mediul optim pentru un ecosistem de afaceri, așa cum au subliniat majoritatea chiriașilor, inclusiv HAVI, care au decis să își mute și birourile administrative în parc. Dezvoltarea proiectului a urmat cursul firesc și a continuat rapid, pe fondul solicitărilor de spații logistice și de industrie ușoară, urmând ca până în iulie 2022 să fie finalizată o suprafață suplimentară de 37.000 mp.