ALIAT va deschide, cu sprijinul HEINEKEN Romania, 5 centre de terapie si consiliere pentru pacientii cu consum problematic de alcool. Centrele, denumite AlcoInfo, vor functiona in spitale generale cu flux mare de pacienti din Bucuresti, Constanta, Craiova, Targu Mures si Campulung Moldovenesc.

Materiale de informare despre consumul problematic de alcool Primul centru se va deschide pe 30 septembrie la Spitalul de Urgenta Pantelimon, iar pana la sfarsitul lunii noiembrie vor fi inaugurate si celelalte patru. Aici vor primi ajutor pacientii cu afectiuni generate de consumul abuziv de alcool, precum si familiile acestora. Specialisti in tratarea adictiilor vor recomanda, pentru fiecare pacient in parte, cel mai potrivit tip de interventie psihosociala si ii vor monitoriza starea si dupa externarea din spital.

Conform reprezentantilor HEINEKEN, compania va sustine financiar functionarea celor cinci centre, timp de un an. Suma alocata de HEINEKEN pentru acest prim an este de 50.000 euro, cate 10.000 euro pentru fiecare centru. "In viitor, daca proiectul isi dovedeste eficienta, cheltuielile vor fi preluate de spitalele in care se desfasoara activitatea centrelor AlcoInfo” a explicat Livia Bucatica, Corporate Relations Specialist la Heineken Romania.

Intalnire cu reprezentantii ALIAT si HEINEKEN Serviciile AlcoInfo sunt gratuite pentru toti pacientii cu asigurare medicala si vin in completarea celor furnizate de spitale, astfel ca bolnavii sa primeasca un pachet de servicii medicale integrate. Acesta este si motivul pentru care centrele vor fi amplasate in spitale generale, nu in clinici de psihiatrie.


Cititi stirea integrala pe www.responsabilitatesociala.ro