Holcim Romania a lansat cel de-al patrulea Raport de Dezvoltare Durabila care presupune aplicarea simultana a celor trei linii directoare ale dezvoltarii durabile, performanta financiara, respectarea normelor ecologice si asumarea responsabilitatilor sociale ale companiei.

Compania s-a angajat sa limiteze emisiile de dioxid de carbon iar obiectivul asumat la nivel de Grup este de a reduce emisiile specifice de CO2 si praf cu 20% pe tona de ciment in perioada 1990 - 2010.

Raportul pentru Dezvoltare Durabila evidentiaza progresele realizate de Holcim Romania in anul 2007 si ofera o perspectiva clara asupra performantelor acesteia. Compania a continuat in 2007 sa-si extinda reteaua de statii de betoane si agregate, in septembrie anul trecut fiind lansata cea de-a 16-a statie ecologica de betoane, in Bucuresti - Pantelimon, in urma unei investitii de 3 milioane de euro. Totodata, in noiembrie anul trecut a fost lansata cea de-a cincea statie de agregate a Holcim Romania, la Gligoresti, investitia in aceasta unitate fiind de 3,5 milioane de euro. Un alt proiect important al companiei anul trecut a fost continuarea procesului de modernizare a fabricii de ciment de la Campulung, care a inceput la sfarsitul lui 2005, a continuat anul trecut, iar anul acesta a fost incheiata prima etapa de retehnologizare, a doua urmand sa fie finalizata in 2009.

Conform strategiei sale de dezvoltare, Holcim Romania a investit in toate ariile de interes ale companiei. Suma totala investita de companie anul trecut se ridica la 125,6 milioane de euro, dintre care 2,1 milioane de euro au fost investite in proiecte de protectie a mediului.

De la inceperea activitatii Holcim pe piata locala, compania a investit in proiecte de mediu 26 de milioane de euro in dotarea unitatilor de productie cu filtre de praf performante pentru principalele instalatii de productie si auxiliare, tratarea apei uzate, reabilitarea carierelor.

Cifra de afaceri a companiei a fost de 296 milioane euro, in 2007, in crestere cu 35% fata de rezultatele din 2006.