Hope and Homes for Children și JYSK România continuă parteneriatul strategic început în 2017, prin care retailerul danez și-a propus să susțină programul de închidere a orfelinatelor prin dotarea și utilarea caselor de tip familial care vor fi dezvoltate de Fundație pe o perioadă de trei ani. 
 
Hope and Homes for Children are ca obiectiv închiderea tuturor instituțiilor de tip vechi din România, așa numitele orfelinate, până în 2026. Programele Fundației urmăresc înlocuirea sistemului instituționalizat de protecție a copilului cu unul bazat pe conceptul familial, prin reintegrarea în familie atunci când este posibil, plasarea în asistență maternală sau în case de tip familial a copiilor din orfelinate. În aceste case, copiii și tinerii au șansa de a trăi într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, primesc îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor necesare unui trai independent.
 
Parteneriatul dintre JYSK România și Hope and Homes for Children a început în 2017 când s-a semnat un contract de parteneriat pe o perioadă de trei ani, cu valoarea totală de 1 milion de lei. În baza acestuia, JYSK România s-a angajat să doteze cu mobilier și accesorii casele de tip familial pe care Hope and Homes for Children le va deschide până în 2020. 
 
În perioada 2017-2019 au fost mobilate cu sprijinul JYSK România,10 case de tip familial în care s-au mutat 120 de copii: CTF Petru Rareș -Târgu Frumos, jud Iași, CTF Teilor - Târgu Frumos, jud Iași, CTF Năsăud 1 - Năsăud, jud Bistrița Năsăud, CTF Năsăud 2 - Năsăud, jud Bistrița Năsăud, CTF Bistrița - jud Bistrița Năsăud, CTF Felix - Roznov, jud Neamț, CTF Felicia - Piatra Neamț, jud Neamț, CTF Spartanii -Târgu Frumos, jud Iași, CTF Motanul Încălțat - Târgu Frumos, jud Iași, CTF Cavalerii - București sector 4. 

Alte 8 case de tip familial ce urmează să fie construite de către Fundație, vor fi mobilate și utilate cu sprijinul JYSK România.
În cadrul programului de Integrare profesională, Hope and Homes for Children România cu sprijinul JYSK România, sprijină un număr de 11 tineri care au ieșit recent din sistemul de protecție a copilului să se integreze în societate și să dobândească abilități de trai independent. Cu sprijinul JYSK România, tinerii au fost ajutați cu plata taxelor restante și a chiriei pe o perioadă determinată, achiziționarea și donarea  de produse alimentare pe o perioadă determinată până la găsirea unui loc de muncă și dobândirea independenței financiare, suplimentarea articolelor de îmbrăcăminte și achiziționarea de produse de igienă personală și a locuinței, două aspecte importante pentru integrarea în comunitate a tinerilor. De asemenea au fost ajutați cu achiziționarea de aparatură electrocasnice, îndrumare și asistare în vederea angajării pe piața muncii, sprijin în vederea identificării unei locuințe de închiriat și consiliere în privința gestionării responsabile a locuinței, consiliere în ceea ce privește abilitățile de trai independent cum ar fi: gătit, curățenie, igienă, administrarea resurselor financiare, accesarea serviciilor din comunitate, a instituțiilor publice.
 
În baza aceluiași efort de a reda copilăria copiilor din orfelinate, în vara 2019, JYSK România și Hope and Homes for Children au realizat campania „Am nevoie de tine”, suma obținută în urma donațiilor  fiind distribuită către programul de închidere a instituțiilor de tip vechi susținut de Fundație.
În următorii ani de parteneriat, sprijinul grupului JYSK va fi direcționat către alte case de tip familial ce urmează a fi inaugurate de Fundație, precum și către beneficiarii programului de prevenire a separării copilului de familie.
 
Ștefan Dărăbuș, Director regional, Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children - „Le mulțumim partenerilor de la JYSK România pentru că ne sunt în continuare alături și ne sprijină în munca noastră de a închide orfelinatele din România. Datorită lor și multor altor oameni generoși care susțin programele Hope and Homes for Children, sute de copii au șansa să schimbe traiul într-o instituție-mamut, unde sunt lipsiți de grija și atenția cuvenite, cu viață asemănătoare uneia din sânul unei familii, înconjurați de dragoste și sprijiniți să își urmeze visurile.”
 
Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria - „Credem în parteneriate pe termen lung, care au un impact în timp și care pot produce o schimbare importantă în viața oamenilor. Colaborarea cu Hope and Homes for Children România este un astfel de parteneriat, care a ajutat până acum 120 de copii să aibă o viață mai bună și să se bucure de o copilărie adevărată. De fiecare dată când Hope and Homes inaugurează o nouă casă de tip familial suntem curioși să vedem cum arată și să îi cunoaștem pe copiii care se mută în ea. Așteptăm așadar cu nerăbdare să vedem cât mai mulți copii care părăsesc instituțiile de tip vechi și se mută în case pe care chiar să le poată numi acasă”. 
 
 
***
Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 58 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.810 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 457 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.
 
În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 31.580 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 1.168 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.964 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 930 în regim de urgență. 8.998 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.
 
Până în acest moment, 54.974 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2026 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră.
 
Despre JYSK România
JYSK este unul dintre cei mai importanți retaileri de mobilă și decorațiuni interioare din Europa. Primul magazin JYSK a fost deschis în Danemarca în anul 1979.
 
În prezent, JYSK desfășoară operațiuni în 52 de țări, are peste 23.000 de angajați și peste 2800 de magazine. În Germania și Austria, grupul își desfășoară activitatea sub denumirea de Dänisches Bettenlager - iar în restul țărilor sub numele de JYSK. Compania este deținută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu și alte companii, cu o cifră de afaceri anuală de 4,25 miliarde de euro.
Cifra de afaceri JYSK este de 3,58 miliarde euro. JYSK a intrat pe piața din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Rețeaua numără în prezent 78 de magazine în România.