„Efortul pe care il depunem la Water.org nu a fost niciodata mai important si, datorita grantului oferit de IKEA Foundation, vom ajuta sute de mii de copii sa aiba acces la apa potabila si la servicii de canalizare, pentru a le schimba viata pentru totdeauna,” a declarat Matt Damon, co-fondator Water.org.
Aceasta noua donatie va dezvolta modelul WaterCredit al organizatiei Water.org la un nivel fara precedent, folosind micro finantarea pentru a le oferi oamenilor acces la apa potabila si canalizare. „Prin finantarea unor programe revolutionare asa cum este WaterCredit, IKEA Foundation sustine inovatia necesara pentru a sfarsi criza apei si a canalizarii,” a declarat Gary White, co-fondator si CEO Water.org.

Per Heggenes, CEO IKEA Foundation, a adaugat: „Credem ca fiecare copil merita un inceput sanatos in viata si de aceea sustinem programele inovatoare ale organizatiei Water.org, pentru a ajuta familiile din India si Indonezia sa aiba acces la surse de apa potabila si la canalizare, oferindu-le astfel sanatate si o viata demna.”

Noi parteneriate in 2015
In 2015, IKEA Foundation a donat 120 de milioane de euro pentru a sustine programe pentru copii in unele din cele mai sarace comunitati. Parteneriatul cu Water.org este un exemplu prin care IKEA Foundation contribuie la imbunatatirea vietii copiilor si a familiilor din toata lumea. Raportul anual IKEA Foundation poate fi accesat integral aici.
 
„Am oferit 120 de milioane de euro in granturi catre cei 49 de parteneri in 2015, parte din obiectivul de a dona 1 miliard de dolari pana in 2020. Prin abordarea nevoilor fundamentale ale copiilor – de sanatate, educatie si un venit sustenabil in familie – ii ajutam sa isi creeze un viitor mai bun, pentru ei si familiile lor, in timp ce ajutam comunitatile in care traiesc sa depaseasca impactul negativ al incalzirii globale,” a declarat Per Heggenes, CEO IKEA Foundation.
 
Un alt element de baza din 2015 este angajamentul luat de IKEA Foundation impotriva incalzirii globale. IKEA Foundation a anuntat o finantare de 400 de milioane de euro pe care o va oferi pana in 2020 pentru a ajuta cele mai sarace comunitati din lume sa se adapteze schimbarilor cauzate de incalzirea globala. In anii urmatori, IKEA Foundation va ajuta comunitatile sa construiasca infrastructuri rezistente si inovatoare pentru a le proteja impotriva dezastrelor si va sustine inovatii legate de energia regenerabila de care sa beneficieze comunitati intregi. Noul angajament pentru protejarea oamenilor impotriva efectelor incalzirii globale va include programe pentru a ajuta fermierii din Asia si Africa sa adopte tehnici sensibile climatic care sa imbunatateasca calitatea, cantitatea si valoarea nutritionala a recoltelor in timp ce isi reduc pierderile. 
 
Nu in ultimul rand, IKEA Foundation va continua sa motiveze corporatiile, fondurile de investitii si oamenii obisnuiti sa se implice si sa contribuie la eforturile globale impotriva schimbarilor climatice.
 
Sprijinul oferit in situatii de urgenta si campaniile din 2015
IKEA Foundation a donat mai mult de 10 milioane de euro in urma dezastrelor din 2015, incluzand o donatie de 3 milioane de euro catre UNICEF pentru a sprijini eforturile de ajutor in situatii de urgenta in urma cutremurului violent din Nepal din aprilie 2015.
 
Campania „O viata mai buna pentru refugiati”, care s-a desfasurat de doua ori in magazinele IKEA din lume in 2015, a strans 23,1 milioane de euro. Cu aceasta donatie, UNICEF a oferit surse de lumina si energie pentru sute de mii de refugiati din Asia, Africa si Orientul Mijlociu. Banii stransi vor imbunatati si accesul la educatie si instalatii sanitare din taberele de refugiati.
 
In plus, peste 12 milioane de copii din peste 46 de tari au scoli mai bune, profesori instruiti si materiale didactice multumita parteneriatului de 13 ani dintre IKEA Foundation, Save the Children si UNICEF. Din 2013, „Campania jucariilor de plus pentru educatie” a contribuit la donarea a 88 milioane de euro din partea IKEA Foundation pentru a oferi acces la educatie unora dintre cei mai vulnerabili si marginalizati copii. In 2015, campania a contribuit la donarea a 11,1 milioane de euro.

Raportul anual IKEA Foundation este disponibil integral aici:

###
Despre IKEA Foundation
IKEA Foundation isi propune sa imbunatateasca oportunitatile pentru copiii si tinerii din tarile in curs de dezvoltare, finantand programe pe termen lung, care creeaza o schimbare substantiala si de durata. IKEA Foundation colaboreaza cu parteneri strategici care au abordari inovatoare, pentru a obtine rezultate pe scara larga in patru domenii fundamentale ale vietii unui copil: un loc pe care sa-l numeasca acasa, un inceput sanatos in viata, o educatie de calitate si un venit durabil in familie. 
 
 
Despre Water.org
De peste 20 de ani, Water.org s-a aflat in fruntea dezvoltarii si livrarii de solutii pentru criza globala a apei. Fondata de Gary White si Matt Damon, organizatia Water.org sustine initiativele inovatoare, inspirate de comunitati, care sigura accesul oamenilor la apa potabila si canalizare – oferind femeilor speranta, copiilor sanatate si comunitatilor un viitor. Pana in prezent, Water.org a transformat vietile a peste 3 milioane de oameni din toata lumea, asigurand o viata mai buna pentru generatiile viitoare. Mai multe informatii la: http://water.org/ si www.facebook.com/water