„Tack! este cuvantul suedez pentru „Multumesc!” si un mod prin care le multumim angajatilor IKEA si le aratam aprecierea noastra pentru loialitate si pentru contributia la succesul din ultimii ani. Ma bucur sa anunt ca anul acesta vom oferi fiecarui angajat IKEA din Romania, cu o vechime de peste cinci ani, o contributie de 2.026 RON la fondul de pensie” a spus Stefan Vanoverbeke, Retail Manager IKEA South-East Europe. 

Angajatii IKEA Group primesc anual o suma aditionala din partea companiei, depusa in fondul de pensie existent al fiecaruia, ca parte a unui program de loialitate unic, inspirat de fondatorul Ingvar Kamprad si care porneste de la acelasi principiu corect si simplu, valabil pentru toti.
 
„Fiecare angajat in parte este important pentru succesul nostru si pentru cresterea continua. Acesta este motivul pentru care fiecare angajat full-time al IKEA Romania, care a lucrat pentru companie pentru cinci ani sau mai mult, primeste aceeasi suma, indiferent de pozitie sau nivel salarial. Angajatii part-time vor primi o suma proportionala cu numarul de ore lucrate,” declara Stefan Vanoverbeke.
 
De la introducerea programului Tack! in urma cu doi ani, 305 milioane de euro au fost alocate programului. Finantarea globala este impartita intre toate tarile din cadrul IKEA Group, proportional cu salariile din fiecare tara. 128.000 de angajati din 42 de tari beneficiaza de programul de loialitate. In Romania, 255 de angajati IKEA se califica pentru Tack!, jumatate din numarul total de angajati.

Pe langa Tack!, toti angajatii IKEA Group sunt inclusi in programul de performanta One IKEA Bonus prin care pot primi un salariu suplimentar pe an.
 
 
***
IKEA este o companie de retail mobilier si decoratiuni, de origine suedeza, fondata in 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost inregistrata in 1943, in Suedia. Majusculele din denumirea IKEA provin din initialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, si numelui satului in care se gasea ferma: Agunnaryd. Compania IKEA detinea, in august 2014, peste 376 de magazine in 47 de tari sau teritorii, dintre care 40 de magazine erau francize detinute de alte companii decat IKEA Group. 

Magazinul IKEA din Zona Comerciala Baneasa a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara, pe 21 martie 2007. Pana in luna martie 2010 a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea IKEA Romania a devenit parte din IKEA Group. Detalii pe www.IKEA.ro
Viziunea IKEA: Sa cream o viata de zi cu zi mai buna pentru cat mai multi oameni. 

Misiunea IKEA: Sa oferim o gama larga de produse de mobilier, accesorii si decoratiuni pentru casa - functionale si cu un design de calitate, la preturi atat de scazute incat cei mai multi oameni sa si le poata permite.