Promovata sub numele de Zambete pentru copii si avand sloganul „Daruieste un zambet cald cat un Craciun in familie”, campania s-a desfasurat pe un site dedicat – www.zambetepentrucopii.ro

Conceptul prietenos al initiativei ING Bank Romania a antrenat cu succes un numar de 3380 de #oamenidebine, care, in intervalul 25 noiembrie – 22 decembrie 2015, au incarcat pe site cate doua selfie-uri, unul serios si unul amuzant. Copiii de la SOS, la fel ca toti micutii care nu au posibilitatea de a creste alaturi de parinti sau de familiile biologice, ii surprind pe cei cu care intra in contact prin seriozitatea pe care o afiseaza si prin dorinta tacita de a interactiona, de a se juca si de a rade. 

Pentru ca si-au dorit sa aduca zambetele pe micile lor fete, prietenii de la ING s-au mobilizat inainte de Craciun si i-au invitat pe participantii „la joaca” sa incarce pe site un selfie serios (ca sa arate ca pot fi si seriosi), dar si unul glumet (ca sa arate tuturor cum sunt ei de fapt). Pentru fiecare selfie glumet incarcat pe site, ING a donat 50 de lei. Astfel, scopul campaniei a fost de a oferi mult mai mult decat suport financiar, ci de a le reda acestor copii increderea in adultii din jurul lor, cu atat mai mult cu cat sarbatorile de iarna trebuie sa fie la fel de frumoase si de vesele pentru toti copiii. 

La finalul campaniei, ING Bank Romania a decis sa suplimenteze fondurile generate de selfie-urile postate de sustinatorii actiunii umanitare si a donat 250.000 de euro pentru copiii si tinerii de la SOS Satele Copiilor Romania. Generoasa suma va fi directionata catre programele organizatiei, acoperind serviciile de ingrijire de tip familial (cheltuielile ridicate de intretinerea caselor sociale si accesul la educatie), pe toata perioada anului 2016, pentru cei peste 200 de copii si tineri beneficiari ai asociatiei.  
 
"In fiecare an de Craciun, ING incearca sa adune cat mai multi oameni in jurul unei cauze sociale. Daca in timpul anului, in cadrul strategiei de responsabilitate sociala, banca se concentreaza pe proiecte de educatie financiara, antreprenoriat si dezvoltare urbana, in fiecare decembrie ne indreptam atentia catre o alta directie importanta pentru noi: educatia pentru copiii din grupurile dezavantajate social. Colaborarea cu  SOS Satele Copiilor Romania a venit natural: ne doream sa sprijinim copiii lipsiti de dragostea familiei biologice sa aiba o viata cat mai buna, sa mearga la scoala si sa isi construiasca astfel un viitor mai bun, iar asociatia tocmai asta face, de multi ani, in Romania" - Roxana Colisniuc, CSR Officer ING Bank Romania.
 
“Colaborarea noastra cu ING Bank a inceput intr-o perioada solicitanta pentru organizatie, in contextul in care foarte multi copii au nevoie de asistenta sociala de calitate la noi in tara. Nenumarate cercetari moderne au intarit conceptia conform careia, pentru a avea sanse reale de supravietuire la iesirea din sistemul de protectie, un copil are nevoie de un cadru familial sigur, de afectiune, de acces la educatie si la servicii medicale, precum si de interactiune sociala si experiente pozitive. Toate acestea nu pot fi asigurate fara implicarea societatii civile si a companiilor care opereaza local. ING Bank Romania a sesizat eforturile pe care le facem zi de zi si ne-a oferit ajutor. Avem incredere ca 2016 va fi un an mai bun pentru copiii nostri si ca vom reusi sa amelioram multe dintre aspectele care ne provoaca in activitatea noastra. Speram intr-un parteneriat pe termen lung cu ING Bank Romania si le multumim tuturor celor care ne-au fost alaturi de-a lungul campaniei Zambete pentru copii”, a adaugat Carmen Bruma, Manager Departament Strangere de Fonduri si Comunicare, SOS Satele Copiilor Romania.

***
Despre ING Romania
ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 33 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari. Infiintata in 1994, ING Bank Romania este  in prezent o banca universala, oferind produse  si servicii tuturor categoriilor de clienti – companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori  si persoane fizice.

Despre SOS Satele Copiilor Romania
SOS Satele Copiilor Romania a fost infiintata in anul 1990. Asociatia implementeaza 3 programe la nivel national in Bucuresti, Sibiu si Bacau, oferind servicii de ingrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii) si servicii educationale (Tabara de Vara, Proiecte Educationale). Misiunea SOS Satele Copiilor Romania este aceea de favoriza educatia copiilor intr-un mediu familial propice dezvoltarii sanatoase si armonioase. In satele SOS, cei mici sunt incredintati unei mame SOS, care are in grija cate 5-7 copii, de a caror educatie, ingrijire si evolutie se ocupa indeaproape. De aproape 25 de ani, organizatia lupta sa schimbe viitorul copiilor din Romania, prin programe de consiliere si sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiilor biologice.In acest moment, peste 1000 de copii beneficiaza direct de sprijinul asociatiei SOS Satele Copiilor Romania si peste 15000 de copii au interactionat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informatii despre SOS Satele Copiilor Romania puteti gasi si pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor. 
 
Contact:
Ana Ene
Consultant Comunicare
ana.ene@sos-satelecopiilor.ro 
www.sos-satelecopiilor.ro