INTERAMERICAN continua traditia de anul trecut si te invita sa sarbatoresti  Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice.

Pe 1 octombrie suntem invitati cu totii sa spunem o vorba frumoasa persoanelor varstnice dragi noua si sa ne petrecem timpul impreuna cu ei. Campania, care ruleaza atat pe canalele clasice de comunicare, precum si online, vorbeste despre momentele dragi ale copilariei, cand totul parea mai frumos sub protectia celor mari. Parintii, bunicii, unchii, matusile sau chiar un vecin de bloc, toti merita atentia noastra, macar si pentru o zi.

"Interamerican doreste sa transforme Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice intr-o traditie sarbatorita an de an in Romania. Este important ca persoanele in varsta sa nu se simta neglijate de generatia tanara, iar Interamerican este onorata sa le poata oferi o seara la teatru care sa le descreteasca fruntile.

Suntem o companie careia ii pasa de oamenii ce se afla in jurul nostru, dar mai ales de cei in varsta. Grupul financiar european din care facem parte, Eureko B.V. si-a propus  sa-si indeplineasca obiectivele de business intr-o maniera responsabila in cadrul societatilor in care activeaza. Fundatia Eureko a fost infiintata prin alocarea a 0,5% din profiturile nete ale grupului. La finalul lui 2007, 5,5 milioane euro au fost distribuiti catre proiecte propuse de catre companiile operationale, inclusiv de catre Interamerican Romania. Astfel, numai in Romania, Fundatia a donat 430.000 de euro pentru proiecte ce se desfasoara pe mai multi ani, cum ar fi: Centrul National de studii pentru Medicina familiei, Clinicclowns Romania, Fundatia care se ocupa de bolnavii de tuberculoza, Organizatia Sperante pentru Sanatate ce se ocupa de copii infectati cu HIV", a declarat Shaun Russell, Chief Commercial Officer, Interamerican Romania.

Pentru a marca evenimentul, INTERAMERICAN a lansat o invitatie la teatru persoanelor in varsta din cadrul Asociatiei pentru Drepturile Pensionarilor din Romania. Batranii vor putea asista chiar de ziua lor la spectacolul de comedie „Sunt un orb” al maestrului Horatiu Malaele la Teatrul de Comedie din Bucuresti.

"Suntem bucurosi ca si anul acesta suntem invitati la teatru de catre Interamerican  cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice. Pentru multi dintre batrani o vorba buna poate sa insemne mai mult decat ne putem inchipui, iar aceasta iesire le va aduce cu siguranta zambetu l pe buze" declara Elena Vaneata, presedinta Asociatiei pentru Drepturile Pensionarilor din Romania.

Pentru cei care au fost pana nu demult copii, INTERAMERICAN lanseaza in perioada 29 septembrie – 5 octombrie un concurs sub conceptul "Impreuna. Acum ca si atunci". Participantii trebuie sa incarce pe site-ul www.1octombrie.ro orice desen "Mama, Tata, Eu" facut in copilarie, putand in acelasi timp sa voteze desenele concurente. Desenul cu cele mai multe voturi va fi recompensat cu o asigurare de calatorie in strainatate, pentru un an intreg sau cu o investigatie medicala completa la spitalul Euroclinic din cadrul retelei de sanatate detinuta de catre Interamerican.

Despre 1 octombrie in lume
In anul 1990 Adunarea Generala a ONU a declarat ziua de 1 Octombrie drept Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice. Aceasta decizie a fost precedata de Planul International de Actiune de la Viena pentru probleme legate de imbatranire, adoptat in 1982 la Summit-ul Mondial si aprobat ulterior de Adunarea Generala a Natiunilor Unite in Rezolutia 47/86.
Fiecare natiune isi sarbatoreste persoanele in varsta in felul sau. Romania sarbatoreste cu sprijinul Interamerican.

Despre INTERAMERICAN

INTERAMERICAN este membra a concernului european Eureko, inregistrat la Utrecht-Olanda si prezent in peste 12 tari europene, cu peste 22.000 de angajati. Obtinand un profit net de 979 milioane euro in 2007, Eureko este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, a carui principala activitate se desfasoara in domeniul asigurarilor.