Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara a Grupului Intesa Sanpaolo, continua pentru al VII-lea an consecutiv programul de burse de studiu in Italia adresate elevilor de liceu din Romania. La acest proiect, intitulat generic Bursa Intercultura, pot lua parte elevii de la orice liceu din Romania, care in anul scolar curent studiaza in clasa a 9-a sau a 10-a (nascuti intre 01.01.1997 - 01.06.1999), ce vor avea astfel posibilitatea de a studia 1 an scolar integral (clasa a 10-a sau a 11-a), in Italia. Aceasta este prima si singura conditie preliminara de aplicare si eligibilitate in cadrul acestui proiect de responsabilitate sociala si educatie initiat si sustinut exclusiv de catre Intesa Sanpaolo Bank. 
 
"La nivel global colaborarea dintre Grupul Intesa Sanpaolo si Fundatia Intercultura pentru proiectul acesta a generat in ultimii ani peste 300 de burse de studiu, dintre care peste 60 au fost alocate doar in 2013. In Romania impactul proiectului este din ce in ce mai mare de la an la an si ne dorim sa oferim suportul nostru pentru sustinerea educatiei si promovarea cu prioritate a proiectelor dedicate copiilor si tinerilor si in viitor", a declarat Stefano Burani, director general adjunct (CBO) Intesa Sanpaolo Bank.
 
Detalii complete despre programul de burse Intercultura, formularele de inscriere, testimoniale ale altor liceeni romani care au absolvit acest program si alte informatii utile sunt disponibile in sectiunea Cariere a web site-ului Intesa Sanpaolo Bank, in orice unitate teritoriala Intesa Sanpaolo Bank sau apeland gratuit Serviciul suport clienti la Tel Verde 0800.800.888.
 
Toti candidatii eligibili interesati de Bursa Intercultura si de un an de studiu in Italia trebuie sa completeze si sa trimita aplicatiile pana in 20.12.2013. Selectia pentru Bursa Intercultura se va face in mai multe etape, direct de catre Fundatia Intercultura/AFS din Italia, co-organizatoare a acestui program.  
 
***
Fundatia Intercultura/AFS 
Fundatia Intercultura/AFS este o organizatie internationala, non profit, care ofera oportunitati de schimburi educationale interculturale pentru a-i ajuta pe cei interesati sa-si dezvolte cunostintele si aptitudinile. Fundatia organizeaza inca din 1955 schimburi culturale in peste 90 de tari. Din 2005 fundatia colaboreaza cu Grupul Intesa Sanpaolo in organizarea de programe pentru elevi din tarile in care Grupul activeaza. 
 
Intesa Sanpaolo 
Cu o istorie de peste 400 de ani, Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai importante grupuri bancare internationale, printre liderii din Europa, ce ofera servicii pentru 20 milioane de clienti. Grupul este prezent in Europa Centrala si de Est, in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord, cu peste 1.500 de unitati ale subsidiarelor Intesa Sanpaolo, ce opereaza in 12 tari din regiune.
 
Pe piata locala, Intesa Sanpaolo Bank are o retea nationala de circa 76 de unitati si active totale de peste 5 miliarde lei.