Isopan Est, liderul pe piața locală în producția de panouri termoizolante, parte a grupului italian Isopan, înțelege nevoia imperativă de susținere a sistemului medical și a pacienților infectați cu COVID-19 și donează toate materialele necesare construcției spitalului modular care va fi amplasat în curtea Spitalului Universitar de Urgență Elias, din București. 
 
În total, Isopan Est va oferi 3.850 mp de panouri sandwich rezistente la foc, cu izolație din vată minerală și îmbrăcăminte metalică dublă, tip Isofire Wall, și panouri sandwich cu spumă poliuretanică, Isobox. Valorea totală a materialelor Isopan folosite în construcție depășește suma de 100.000 euro. 
 
Prin această inițiativă, Isopan Est răspunde apelului transmis de asociația Dăruiește Viață companiilor de a se alătura proiectului. 
 
“Înțelegem și susținem în mod direct inițiativele care se dovedesc esențiale în aceste momente. Acum, mai mult ca oricând, este nevoie să dăm dovadă de responsabilitate și solidaritate. Prin această donație, ne alăturam unei cauze nobile, umane, care salvează vieți acum, cât și pe viitor. Implicarea în acest proiect, înseamnă, de fapt, construirea unei Românii de calitate.  

Ne bucurăm că foarte multe companii au dat dovadă cu adevărat în aceste zile de responsabilitate socială față de comunitatea din care fac parte. Atât autoritățile publice, cât și mediul privat, depun eforturi de a minimiza impactul pandemiei. În aceste momente, parteneriatele cu inițiativele private pe domeniul social se dovedesc a fi cele mai eficiente și rapid de implementat. 

Avem încredere că împreună, acționând cu responsabilitate, vom trece cu bine peste aceste momente de grea încercare. Iar la final, să nu uităm să rămânem la fel de uniți și să continuăm să construim o Românie de calitate.”, a declarat Toni Pera, General Manager, Isopan Est. 
 
”Spitalul modular este rezultatul mobilizării rapide din partea celor care au înțeles cât de vital este să venim în sprijinul spitalelor, al medicilor și al pacienților, pentru a trece împreună peste această pandemie. Am apreciat foarte mult reacția rapidă a Isopan Est și promptitudinea cu care au răspuns solicitării noastre, astfel încât să ne asigurăm că respectăm termenele stabilite pentru ridicarea spitalului în care vor fi tratați pacienții cu COVID-19. Sperăm ca și alte companii să se implice și să fie alături de comunitatea lor.” - Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

”Este esențial pentru România să crească capacitatea de tratare a pacienților cu coronavirus și să-i protejeze pe cei cu alte patologii care sunt deja internați în spitale. Spitalul modular pe care Dăruiește Viață îl ridică, cu ajutorul donatorilor, sponsorilor și partenerilor noștri, face exact acest lucru, într-un context în care se așteaptă ca numărul de cazuri să crească. În această perioadă #ReușimÎmpreună sintetizează cel mai bine eforturile noastre, ale voluntarilor, ale donatorilor și ale companiilor care s-au implicat în acest proiect care va salva vieți, nu numai pe perioada pandemiei, ci și după, când i se va putea da o altă utilitate, de exemplu spital de mari arși.” - Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.
 

***
Despre Isopan Est 
Isopan Est, parte a grupului italian Isopan, este lider de piață în producția de panouri metalice termoizolante sau panouri sandwich. Prezentă în România din anul 2006, Isopan Est contribuie la îmbunătățirea sectorului construcțiilor, oferind soluții care îmbină funcționalitatea materialelor, sustenabilitatea procesului, siguranța utilizatorilor și eficiența energetică a clădirilor - fie că este vorba de clădiri noi sau de clădiri recalificate energetic. Panourile tip sandwich fabricate de Isopan ajută la obținerea creditelor necesare pentru certificarea LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), standardul cel mai folosit la nivel mondial pentru certificarea sustenabilității clădirilor. 
 
50% din producția Isopan Est rămâne în România, în timp ce cealaltă jumătate din producție este direcționată către proiecte dezvoltate în Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Bosnia, Muntenegru, Slovacia şi Ungaria.