Compania ofera o importanta contributie financiara, care va ajuta  40 de familii cu venituri mici sa aiba o locuinta decenta, precum si produse din gama K-Classic, cu care va fi pregatit pranzul celor 800 de voluntari care vor munci intre 3 si 7 octombrie pe santier.

Habitat for Humanity construieste 40 de case in doar 5 zile pentru a sarbatori Ziua Mondiala a Locuirii si 40 de ani de la infiintarea organizatiei la nivel mondial. 800 de voluntari din 15 tari (SUA, Canada, Noua Zeelanda, Germania, Olanda, Irlanda de Nord, Slovacia, etc.) si din companiile romanesti vor construi alaturi de familiile partener. Alti 1,200 de voluntari vor lucra in pre-eveniment, la pregatirea santierului si realizarea fundatiilor.

Acesta va deveni cel mai mare eveniment de constructie accelerata si voluntariat realizat vreodata in Europa. Recordul in regiune este detinut tot de Habitat for Humanity Romania – in 2007, organizatia a celebrat intrarea Romaniei in Uniunea Europeana prin constructia a 27 de locuinte, cate una pentru fiecare tara membra in acel moment, impreuna cu 600 de voluntari.

“Un obiectiv important in strategia de responsabilitate sociala a companiei Kaufland Romania il reprezinta lupta impotriva saraciei. Consideram ca fiecare dintre noi are dreptul la o locuinta accesibila si un trai decent. In acest sens, anul acesta am incheiat un parteneriat strategic cu Habitat for Humanity Romania prin care ne dorim sa indeplinim visul a 40 de familii de a avea propria casa. Pentru ca numai impreuna ne putem sprijini semenii aflati la nevoie, contributia companiei va fi atat financiara cat si umana, prin angajatii nostri care se vor implica voluntar in proiect”, a declarat Marco Hößl, CEO Kaufland Romania.

“Datorita Kaufland Romania, 40 de familii cu venituri mici vor putea sa se reuneasca, poate pentru prima data, in jurul mesei, intr-o casa simpla, decenta si accesibila. Multumim ca v-ati alaturat acestui proiect ambitios, prin care incercam sa aducem pe agenda publica problemele de locuire cu care se confrunta peste 8,5 milioane de romani”, a afirmat Mario DeMezzo, director national Habitat for Humanity Romania.

Kaufland Romania sprijina misiunea asociatiei, de a eradica locuirea saracacioasa, din octombrie 2015, cand prin evenimentul BIG BUILD 2015 au fost construite, tot in sistem accelerat, opt locuinte in Bacau. Ulterior, Kaufland Romania si Habitat for Humanity Romania au dezvoltat un parteneriat prin care in 2016 vor fi ajutate peste 1,000 de persoane sa aiba o locuinta decenta sau sa aiba conditii mai bune de locuit.
 
Romania – cele mai ingrijoratoare statistici pe locuire din Uniunea Europeana 
Peste 5 milioane de romani locuiesc in conditii severe de saracie, potrivit Eurobarometru 2011. Dintre acestia 1,5 milioane sunt copii. 41,2% din populatia tarii nu are acces la apa in locuinte sau grupuri sanitare in casa, in timp ce media europeana este de 3,1%. Pe de alta parte, 58% dintre romani traiesc in locuinte suprapopulate, in timp ce media europeana este de 17,8%. 
 
Despre Kaufland Romania
Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1,300 de magazine in 7 tari. Programele de responsabilitate sociala reprezinta o componenta cheie in strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmarim implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari. Pe langa educatie si evenimente culturale, sprijinim proiectele dedicate protectiei mediului inconjurator si pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos prin intermediul activitatilor sportive si adoptarea unei nutritii echilibrate. Informatii suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.ro.
 
Despre Habitat for Humanity Romania
Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea saracacioasa. Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. In Romania este de 20 ani, timp in care a ajutat peste 64,000 de oameni sa aiba un loc mai bun in care sa traiasca. Peste 30,000 de voluntari, internationali si din companiile romanesti, au muncit pana acum pe santierele organizatiei. www.habitat.ro 

Contact presa: Loredana Modoran, Coordonator Dezvoltare Resurse si Comunicare Habitat for Humanity Romania, loredana.modoran@habitat.ro.