KazMunayGas - compania mama a Grupului Rompetrol - a publicat raportul de sustenabilitate, pregatit pentru prima data, pe baza standardelor de raportare internationale.
 
Raportul abordeaza cele mai importante aspecte ale sustenabilitatii, din perspectiva companiei nationale: implicarea partilor co-interesate, sanatate si siguranta in munca , protectia mediului, dezvoltare corporativa si investitiile financiare pentru sprijinirea si dezvoltarea regiunilor unde compania are operatiuni de explorare si productie.
 
KazMunayGas a publicat rapoarte de CSR inca din 2008, dar in 2013 este pentru prima data cand documentul a fost elaborat in conformitate cu cerintele Global Reporting Initiative.

Raportul privind dezvoltarea durabila a JSC NC KazMunayGas pentru 2012 a fost aprobat de Consiliul de Administratie al companiei nationale la data de 25 septembrie 2013.
 
Pentru realizarea raportului, compania a analizat indicatorii de performanta economica, de mediu si sociali, pe baza metodologiei de raportare furnizate de GRI .
 
KazMunayGas intentioneaza sa publice anual un raport privind dezvoltarea durabila.
 
KMG are un impact mare asupra dinamicii industriei de petrol si gaze la nivel national si international. Strategia de dezvoltare pana in 2022 defineste directia si principalele activitati, stabileste indicatori calitativi si cantitativi pentru sustenabilitate si o crestere economica integrata – pentru companie si societate in ansamblul ei. Compania a fost printre primele din Kazakhstan care a implementat un sistem de management integrat, in conformitate cu standardele internationale ISO 9001 , ISO 14001 si OHSAS 18001, care a adresa problema de management al calitatii, al protectiei mediului, a sanatatii si securitatii ocupationale .
 
KazMunayGas continua sa se implice an de an in solutionarea problemelor sociale, in dezvoltarea resurselor umane, educatiei, sanatatii, sportului, precum si in implementarea proiectelor de mediu .
Grupul tinta pentru activitatile tip CSR este format din copii abandonati ( ingrijiti in orfelinate), persoanele cu handicap, pensionari si persoane cu venituri mici.
KMG sponsorizeaza proiecte educationale, concursuri educative, sustine tinerii talentati care promoveaza dezvoltarea limbii kazahe si promovarea patrimoniului cultural.
Compania acorda o atentie deosebita sprijinirii sport – prin sustinerea federatiilor nationale de box, tenis, judo si golf .
 
Scopul KMG este de a intra pana in 2022 in Top 30 companii de petrol si gaze din lume, cu programe de investitii si o reputatie si competitivitate in crestere, gratie si proiectelor ample de dezvoltare durabila.