Prin campania „Bucket de bine”, KFC a donat în prima jumătate a acestui an peste 27.500 euro către organizația SOS Satele Copiilor România. Partneneriatul KFC – SOS Satele Copiilor a demarat în luna august a anului 2014, iar din luna martie 2015, lanțul de restaurante a  început susținerea unei familii SOS prin asigurarea tuturor cheltuielilor aferente activităților de zi cu zi, urmând ca apoi, datorită rezultatelor obținute, KFC să sponsorizeze două case din satul SOS. 
 
În 2015, Hot Bucket-ul din meniul KFC a devenit „Bucket de bine”, fiecare astfel de produs vândut însemnând un leu donat de KFC către SOS Satele Copiilor România. Obiectivul inițial al campaniei a fost donarea sumei de 25.000 de euro pe parcursul unui an, însă rezultatele au fost de două ori mai bune decât obiectivul inițial, KFC „adoptând” o nouă familie din cadrul SOS Satul Copiilor București. Astfel, în 2015, în cele zece luni de campanie, KFC a donat peste 50.000 de euro către organizația SOS Satele Copiilor România, pentru a susține două case din sat. În 2016, KFC continuă susținerea celor două case iar fondurile adunate sunt în creștere. 

“Ne bucurăm nespus că avem oportunitatea să îi ajutăm pe cei mici, alături de SOS Satele Copiilor România, să aibă parte de o copilărie normală, să se dezvolte într-un mediu plăcut și să își continue studiile. Suntem alături de ei și vom fi în continuare, încercând să găsim mereu idei noi de a interacționa cu cei mici și de a contribui la dezvoltarea copiilor”, a spus Mark Hilton, Franchise Business Consultant KFC România.
 
“Nu poți să lucrezi într-un ONG dedicat copiilor dacă nu ai multă voință și dorința de a schimba în bine viețile celor care depind de tine. La SOS, eforturile pe care le depunem pentru copiii noștri sunt constante. Ne dorim să aibă parte de o copilărie cât mai normală, în care să adune experiențe pozitive, să devină puternici și să aibă o viață împlinită. Iar viziunea noastră este susținută de KFC. Avem șansa de a beneficia de sprijinul important al acestei companii, dar și norocul de a colabora cu angajații lor minunați. KFC e parte din marea familie SOS, iar copiii sunt foarte încântați de acțiunile noastre comune și de surprizele pe care le primesc de la KFC. Mulțumim pentru acest parteneriat!”, a adăugat Diana Podaru, Director General Interimar, SOS Satele Copiilor România.  
 
Ca parte a acestei campanii, KFC va asigura toate cheltuielile necesare pentru alimente, îmbrăcăminte, îngrijiri medicale și activități educaționale și de timp liber pentru toți copiii din cele două case din cadrul SOS Satul Copiilor București. Pentru a le oferi copiilor șansa de a învăța lucruri noi, KFC a organizat, alături de patru bloggeri parteneri, cu sprijinul SOS Satele Copiilor, o serie de ateliere creative. Dragoș Asaftei a predat un atelier de fotografie, în cadrul căruia copiii au petrecut două ore învățând cum să folosească aparatul foto, au surprins cadre din curtea interioară a SOS și au realizat ședințe foto. Oana Brătilă a predat un atelier de pictură, în care au pictat împreună case și sate românești realizate din lemn. Laura Frunză a fost și ea profesoară pentru o zi la SOS Satul Copiilor București și a ținut un atelier de cusut, Laura și copiii confecționând brâie de inspirație populară. Lavinia Biberi a realizat, alături de participanți, măști de printese și supereroi și semne de carte cu mesaje de la copiii din programul SOS. 
 
Campania „Bucket de bine” continuă în toate restaurantele KFC din țară. Parteneriatul KFC cu SOS Satele Copiilor România se înscrie în direcțiile strategice de CSR ale KFC România, având scopul de a susține educația și dezvoltarea tinerilor.

***
Despre KFC
KFC Corporation, cu sediul în Louisville, Kentucky, este cel mai popular lanţ de restaurante specializat în produse din carne de pui din lume. KFC este recunoscut prin Reţeta Originală®, Extra Crispy™, Kentucky Grilled Chicken® și Extra Crispy™ Strips, Aripioare picante™, Go Cups, Famous Bowls, Pot Pies, sandvişuri de pui proaspăt preparate, biscuiți și garnituri. Există peste 19,400 de locații KFC în 120 de țări și teritorii din întreaga lume. KFC Corporation este subsidiară a Yum! Brands, Inc., Louisville, Ky. (NYSE: YUM.)
 
În România, lanţul de restaurante KFC este operat în sistem de franciză, licenţa pentru România fiind acordată în 1997 companiei US Food Network şi numără 59 de restaurante atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe precum Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Piteşti sau Braşov. De asemenea, KFC România operează şi două restaurante la Chişinău, Republica Moldova.
 
Despre Yum! Brands
Yum! Brands, Inc., cu sediul în Louisville, Kentucky, deține peste 41,000 restaurante în peste 125 de țări și teritorii. Yum! ocupă locul 216 în lista Fortune 500, cu venituri de peste 13 miliarde de dolari. În 2014, Yum! a fost numit în top 100 Corporate Citizens de către Corporate Responsibility Magazine, fiind și unul dintre Aon Hewitt Top Companies for Leaders din America de Nord. Mărcile de restaurante deținute de companie - KFC, Pizza Hut și Taco Bell - sunt liderii globali în materie de produse alimentare din categoriile pui, pizza și stil mexican. În afara Statelor Unite, Yum! Brands deschide în medie peste cinci restaurante noi pe zi, fiind astfel lider în dezvoltarea internațională de retail.
 
Despre SOS Satele Copiilor România
SOS Satele Copiilor România a fost înființată în anul 1990. Asociația implementează 3 programe la nivel național în București, Sibiu și Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii) și servicii educaționale (Tabăra de Vară, Proiecte Educaționale). Misiunea SOS Satele Copiilor România este aceea de a favoriza educaţia copiilor într-un mediu familial propice dezvoltării sănătoase şi armonioase. În satele SOS, cei mici sunt încredințați unei mame SOS, care are în grijă câte 5-7 copii, de a căror educație, îngrijire și evoluție se ocupă îndeaproape. De aproape 25 de ani, organizaţia luptă să schimbe viitorul copiilor din România, prin programe de consiliere şi sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.În acest moment, peste 1000 de copii beneficiază direct de sprijinul asociației SOS Satele Copiilor România și peste 15000 de copii au interacționat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informații despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi și pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor. 
 
Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:
Raluca Stoica
Senior Media Associate, Golin București
Email: rstoica@golin.com 
Telefon: 0742 100 625