Un grup format din zece angajati Lenum AG din Liechtenstein au venit pentru cinci zile in Ploiesti, pentru a construi locuinte pentru familii dezavantajate din punct de vedere social.

In aprilie 2012, Habitat for Humanity Romania a inceput constructia de case pentru 12 familii aflate pe lista de asteptare la nivel municipal. Voluntarii Lenum vor contribui la lucrarile de ridicare a structurii si peretilor si la sapaturile pentru conducta de apa si pentru canalizare.

Primul parteneriat intre Lenum AG si Habitat for Humanity a fost incheiat in acest an in Ploiesti. Angajatii Lenum nu vor participa pe baza de voluntariat doar la lucrarile de constructie desfasurate de Habitat for Humanity Romania, ci si cu expertiza pentru a discuta cu expertii de la nivel local in vederea cresterii eficientei energetice a solutiilor de locuire furnizate de Habitat. Aceasta urmeaza unei vizite pe teren pentru analiza programelor desfasurate in Romania in 2010.

Angajatii Lenum sunt nerabdatori sa schimbe mediul de lucru din birou si computerele pe santierul de constructii, ciocan si ferastrau. Lenum spera, de asemenea, sa experimenteze direct metode de constructie a cladirilor de calitate inalta, eficiente din punct de vedere energetic si accesibile in acelasi timp. Echilibrul intre aceste trei aspecte sta la baza fiecarui proiect durabil de constructii.

Ploiesti, un oras cu 250.000 de locuitori, se confrunta cu o situatie foarte dificila in ceea ce priveste locuintele. Toate locuinte sociale au fost alocate, desi este vorba de garsoniere cu baie si bucatarie comuna. Peste 240 de familii care au nevoie urgenta de adapost se afla pe lista de asteptare pentru locuri vacante. Nu isi permit sa inchirieze sau sa cumpere o casa. Orasul Ploiesti sufera de pe urma efectelor crizei economice. Somajul in regiune s-a dublat fata de nivelul anului trecut, ajungand la aproape 10%.

O echipa de voluntari ai Scolii Americane din Dubai a ridicat temelia locuintelor Habitat din Ploiesti in luna aprilie 2012. De atunci, santierul a mai primit noua echipe internationale si patru nationale. Multe companii au contribuit cu eforturi si resurse pentru a ajuta familiile cu venituri scazute sa aiba o locuinta simpla si decenta.

Structura locuintelor Habitat este de cele mai multe ori din lemn acoperita cu placi de gips carton si izolatie. Familiile beneficiare sunt selectate cu ajutorul autoritatilor municipale. Acestea lucreaza impreuna cu voluntarii.

***
Despre Lenum AG
Lenum AG este o companie de consultanta cu sediul in Liechtenstein – unul din cele mai mici state europene. Activitatea de consultanta desfasurata de Lenum vizeaza sustenabilitatea cladirilor, eficienta energetica si utilizarea energiei regenerabile. Proiectele variaza de la renovari simple ale locuintelor existente la concepte energetice pentru marile cladiri comerciale noi si strategii energetice pentru comunitati. Cei zece angajati ai Lenum contribuie la proiecte cu experienta profesionala variata, cum ar fi in domeniul arhitectural si fizica.
 
Despre Habitat for Humanity
Habitat for Humanity International este o organizatie globala crestina, non-profit, a carei misiune este sa aduca oamenii impreuna pentru a construi case, comunitati si speranta. Din 1976, Habitat a servit peste 500.000 de familii construind si renovand locuinte; sustinand politici de locuire oneste si corecte; si furnizand training si acces la resurse pentru a ajuta familiile sa isi imbunatateasca conditiile de locuire. Se estimeaza ca 17.000 dintre aceste familii se afla in Europa si Asia Centrala, unde Habitat este activa de la mijlocul anilor 1990. Pentru mai multe informatii, donatii sau voluntariat, accesati www.habitateurope.org. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 3.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Bihor, Cluj, Bacau, Dolj, Arges, Prahova si Suceava.

Sursa: habitat.ro