La finalul ediției a 9-a a Maratonului Olteniei bilanțul include 400 de participanți la cursele fizice, 231 la cele virtuale, 50 de voluntari CEZ și cel mai important, multă #energiepentrubine dăruită comunității:
• 12.323 euro pentru Spitalul de Urgență Râmnicu Vâlcea – Secția de Neonatologie
• 5.237 euro pentru Fundația Alex Tache, Casa Nest
• 2.822 euro pentru Fundația World Vision România și programul “Vreau în clasa a-9-a”. La sumele strânse din taxele de participare și dublate de CEZ România se adaugă și suma de 439 euro, strânsă pe platforma de donații Galantom

Maratonul Olteniei 2021 - format mixt, același eveniment de suflet pentru iubitorii de sport și fapte bune

La apelul de a fi Învingător în Ținutul Maratonului au răspuns anul acesta 631 de participanți curajoși care au concurat la categoriile:
• MTB – probă scurtă (22 km): 110 luând startul la Râmnicu Vâlcea și 58 în cursele virtuale și proba lungă (33 km): 82 la Râmnicu Vâlcea și 32 în cursele virtuale
• Trail Run – probă scurtă (12 km): 135 la Râmnicu Vâlcea și 110 în cursele virtuale și la proba lungă (22 km): 73 la Râmnicu Vâlcea și 31 în cursele virtuale
• Cursa pentru persoane în scaune rulante (12 km, opțiuni scaun rulant sau hand bike) la care au participat 12 persoane, taxele de participare fiind gratuite – pentru a doua oară consecutiv la Maratonul Olteniei.

Echipa de susținători ai Învingătorilor a fost formată de 50 de voluntari CEZ. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, Clubul Sportiv Lykaios și SmartAtletic, beneficiind de suportul partenerilor Platinum Adrem și RC Europe; și a partenerilor Silver ALM POWER GROUP, Ciga Energy, Comranado, ELCO Power Muntenia, Țuca Zbârcea & Asociații, FOREST ELECTRO GRUP 2002, Energotech, Electroalfa, Nibaco, Elco Tg-Jiu, Hervis Sports, Venturo Investment, Fine Business Consulting, Gold Nutrition, IMSATIE DROBETA, NISEMPRA ELECTRO, Inform Lykos.

“Ne bucurăm să continuăm tradiția Maratonului Olteniei care ocupă de 9 ediții un loc special în inimile noastre și în rândul proiectelor CEZ de responsabilitate socială. Ne simțim de fiecare dată în familie, înconjurați de comunitatea pe care am format-o în Ținutul Maratonului și îi felicităm pe toți cei cu care am împărtășit bucuria de a face sport și de a dărui #energiepentrubine comunității vâlcene. Vă așteptăm și la anul, la startul unei noi ediții!” – a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România și participant la cursele fizice de MTB 33 km și trail run, 12 km.

Fondul de premiere de anul acesta de la cursele fizice a fost de 20 400 lei, iar participanților la cursele virtuale le-a fost pregătită o tombolă cu produse în valoare de 17 500 lei.

Amintiri de la Maratonul Olteniei 2021
Pe lângă amintirile și prieteniile legate la cursele fizice, pe traseele din jurul Municipiului Râmnicu Vâlcea, pozele disponibile AICI sau pe pagina de Facebook a evenimentului, ediția MO 2021 a însemnat și:
• pictură murală executată de artistul Cristian Scutaru, pe pereții Colegiului Energetic Râmnicu Vâlcea, în semn de recunoștință pentru istoria sportului din oraș. Video-ul realizării muralului poate fi urmărit aici.
• Doze de inspirație și în același timp povești din Ținutul Maratonului, în podcasturile Fain și Simplu, găzduite de Mihai Morar. Urmăriți aici Episodul 1 și Episodul 2.