15 copii din Slănic, județul Prahova, au ajuns la mare pentru prima dată la începutul lunii iunie, prin proiectul„MARE de bine” inițiat de Asociația pastel și implementat cu sprijinul lanțului de magazine profi.

Proiectul „MARE de bine” face parte din programul #NicioLunăFărăOFaptăBună al Asociației pastel, iar în iunie, luna dedicată copiilor, cei doi parteneri și-au propus să le ofere o bucurie unor elevi din mediul rural. Conform statisticilor, 7 din 10 copii care locuiesc la țară nu au mers niciodată într-o tabără la mare, iar activitățile lor de bază în perioada vacanței sunt: joaca prin curte sau în sat, implicarea în activități casnice și gospodărești sau petrecerea timpului singuri, pe internet sau în fața televizorului. 

Proiectul „MARE de bine” este primul proiect de tip tabără pe care l-am implementat la Asociația pastel. Am fost foarte entuziamați la gândul că vom aduce câțiva copii să vadă valurile și nisipul pentru prima dată. Alături de echipa Asociației și voluntari le-am pregătit copiilor o serie de activități educative și recreative, astfel încât experiența de pe litoral să fie completă. Le mulțumim tuturor partenerilor care ne-au ajutat să implementăm acest proiect! menționează Andreea Oprea, Director Executiv la Asociația pastel.

În cele trei zile petrecute pe litoral, în stațiunea Mamaia, copiii au avut parte de o serie de activități, de la jocuri pe plajă, vizită la Delfinariu și snorkeling la o acțiune de igienizare a plajei organizată de Asociația pastel, ca demers de educare privind poluarea acvatică și consolidarea spritului civic în rândul elevilor.

Educația și mediul sunt doi piloni esențiali în strategia noastră de CSR și sustenabilitate, iar proiectul „MARE de bine” inițiat de Asociația pastel ni s-a potrivit de minune și am rezonat pe deplin cu misiunea lui. Ne bucurăm că am putut să îndeplinim acest vis al copiilor și să-i aducem la mare pentru prima dată. Dincolo de entuziasmnul pentru activitățile recreative, acțiunea de iginizare de pe plajă a fost un real succes, deoarece elevii au conștientizat impactul pe care intervenția umană îl are asupra ecosistemului și au tratat această activitate cu responsabilitate. Alături de ei au fost și câțiva colegi din profi Constanța care au igienizat plaja cot la cot cu cei mici. –  completează Gabriela Sirbu, director de sustenabilitate la profi România.

Cei 15 elevi din Slănic Prahova fac parte din clasele a VI-a și a IX-a și au fost selectați în funcție de performanța școlară, mediul și venitul familial. Elevii au fost însoțiți pe tot parcursul excursiei de diriginții celor două clase.

Partenerul principal al proiectului „MARE de bine”: profi

 

***

 

Asociația pastel

 

Asociația pastel este răspunsul unei nevoi actuale: crearea unui obicei din a face bine. A pornit de la un program intern al agenției de comunicare pastel, început în 2018, prin care întreaga echipă și-a asumat că nu va trece o lună fără să facă o faptă bună. De ce lunar? Fiindcă suntem picături de ajutor într-un ocean de lipsuri. Tot timpul va fi cineva care are nevoie de ajutor și altcineva care poate și vrea să ofere acel ajutor. Asociația pastel își propune să identifice cele două părți și să le aducă împreună.

Misiunea noastră este să educăm, să inspirăm și să ajutăm oamenii și companiile să facă fapte bune cu recurență. Vrem să fim locul unde fiecare persoană dornică să se implice găsește cauza potrivită.

Ne dorim să creăm puntea dintre neajunsuri și dorința de a fi mai buni.

Activ. În fiecare lună.

Vrem să construim un prezent în care toți oamenii și toate companiile fac un obicei din a realiza fapte bune. O rutină constructivă prin care ajutorul ajunge periodic la cei care au nevoie de el. Vedem binele ca pe un obicei de care avem nevoie cu toții pentru a obține societatea în care ne dorim să trăim.

 

Profi

Cu 28.000 de angajați în 1.654 de magazine proprii și Partener prezente în aproape 800 de localități urbane și rurale, Profi este cel mai mare angajator privat din România. PROFI SUPER, PROFI CITY, PROFI GO și PROFI LOCO, cele patru formate de magazin ale rețelei, desfac o gamă de 5.000 de produse apreciate de cei peste 1,2 milioane de clienți care în fiecare zi își fac cumpărăturile în aceste magazine. Mai bine de 94% din  produsele rețelei provin de la furnizori din România. Cifra sa de afaceri de 11,7 miliarde lei, plasează compania pe locul trei în retailul românesc.”