“Noi credem ca pentru copii este foarte important sa ii aiba alaturi pe cei dragi. Credem ca se fac mai repede bine daca au alaturi familiile, cu grija si dragostea lor. Nu in ultimul rand, sistemul medical poate sa conteze pe ajutorul Caselor Ronald McDonald atunci cand capacitatea de spitalizare sau cazare intraspitaliceasca nu mai face fata”, declara Daniel Boaje, Director General McDonald’s Romania.

In Romania, Fundatia pentru Copii Ronald McDonald  a construit 2 case Ronald McDonald, in Bucuresti, la Spitalul Grigore Alexandrescu si in Timisoara, la Spitalul pentru Copii Louis Turcanu.  Acestea au fost de la deschidere ‘case departe de casa’ pentru peste 11,000 de parinti care au stat alaturi de copiii lor in perioada de spitalizare, fara sa aiba nicio cheltuiala.

Astfel, evenimentul din 15 octombrie 2014 aniverseaza in mod egal 40 de ani de la infiintarea primei Case Ronald din lume si efortul familiilor de a fi alaturi de copiii lor pe durata tratamentelor indelungate. 

In semn de sustinere pentru Casele Ronald si pentru donatiile in cutiile speciale din restaurantele McDonald’s peste 4000 de angajati si prieteni  ai McDonald’s poarta sosetele in dungi albe si rosii, cunoscute ca simbolul lui Ronald McDonald. 

“Ca si purtatorul lor, ne fac sa zambim si sa ne reamintim ca un simplu gest, de a pune un banut in cutiile din restaurante, ajuta efortul familiilor aflate acum in Casele Ronald si a celor care se vor afla de acum inainte”
, a adaugat Daniel Boaje.

###
Despre Fundatia pentru copii Ronald McDonald
Ideea de a crea Fundatia pentru copii Ronald McDonald a aparut odata cu lupta unui copil, Kim Hill, cu leucemia. Familia lui Kim, in straduinta de a ramane alaturi de fiica lor pe perioada tratamentului, a inspirat McDonald’s, medicul care o ingrijea, comunitatea de unde provenea si un jucator de fotbal, tatal lui Kim, sa creeze prima Casa Ronald McDonald. De atunci, sistemul de Case Ronald McDonald s-a dezvoltat permanent. Astazi, peste 9 milioane de copii si familiile lor primesc anual ajutor in intreaga lume, prin Fundatia Pentru Copii Ronald McDonald, care inseamna 350 Case Ronald McDonald, peste 8,000 de familii ajutate zilnic, 195 Camere de Familie in Spitale care primesc si ele peste 8000 de familii zilnic, 52 de unitati mobile Ronald McDonald care fac analize de baza pentru peste 4,000 de copii zilnic. Sustinerea este asigurata in principal de McDonald’s, prin donatiile clientilor sai, care depasesc 51 de milioane de dolari anual, in intreaga lume.

Alte proiecte ale Fundatiei Ronald McDonald in Romania
In afara de Casele Ronald, printre proiectele fundatiei se numara proiectul «Operation Smile», prin care o echipa  intenationala de chirurgi a operat gratuit peste 150 de copii cu malformatii faciale, infiintarea unei sectii de oncologie-hematologie pediatrica la Spitalul Clinic Judetean din Targu Mures, construirea unui lift in Spitalul de copii Louis Turcanu din Timisoara care sa faciliteze accesul copiilor operati la etajele superioare, dotarea Spitalului pentru Copiii Grigore  Alexandrescu cu echipamente medicale performante de imagistica, cel mai important  fiind un computer tomograf performant care ajuta la diagnosticarea corecta a peste  3000 de copii anual.
 
Pentru informatii suplimentare:
Ioana Aciocoitei, e-mail: ioanaa@thepractice.ro