În semn de recunoștință pentru eforturile depuse de medicii implicați în lupta împotriva Covid-19, Grupul Eurolines, deținut de Dragoș Anastasiu, a oferit sejururi gratuite în Deltă și la munte unui număr de 20 de doctori și familiilor acestora. Sejururile de relaxare sunt la Green Village 4* Resort din Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, și în resortul Valea Verde din satul Cund, județul Mureș. 
 
Inițiativa Grupului Eurolines a fost transmisă Ministerului Sănătății, care a acceptat să sprijine acest demers și a stabilit legătura cu doctorii care vor beneficia de vacanțe.

"Am invitat în cele două resorturi din Grupul Eurolines medici care, în ultimele trei luni, nu au avut parte de zile de relaxare, au lucrat în ture epuizante și și-au sacrificat orele de odihnă pentru a salva viețile pacienților infectați cu virusul Covid-19. Am considerat că este rândul nostru să avem grijă de cei care au depus eforturi pentru ca România să se facă bine”, a declarat Liliana Șmira, Director General Green Village 4*Resort. 

Vacanțele sunt pentru întreaga familie, iar cazarea, transportul și toate mesele sunt asigurate de organizatori. 

"Surprinzător, a fost dificil să îi convingem pe medici să ia o pauză de la activitățile solicitante din spitale, pentru că, pur și simplu, nu voiau să iasă din ritmul pe care și l-au impus în ultimele luni dintr-un sentiment de responsabilitate față de bolnavi. Dar, în cele din urmă, au acceptat această vacanță, pentru că au înțeles că e o bună ocazie să stea împreună cu familia, cu copiii, pe care mulți nu au apucat să îi vadă prea mult în această perioadă grea", a completat Jonas Schäfer, Director General Valea Verde Resort.

Medicii se vor bucura de câteva zile de relaxare în paradisul din Delta Dunării sau în inima Transilvaniei în cea de-a doua jumătate a lunii iunie. Primii medici au ajuns în vacanță duminică, 14 iunie, la Green Village Resort. În ultima săptămână din lună, vor fi cazați oaspeții de la Valea Verde Resort.

***
Despre Green Village 4* Resort
Cu o suprafață de 30.000 mp, Green Village 4* Resort este dispus într-un sistem pavilionar, care asigură distanțarea fizică. Resortul este împărțit în 3 zone de cazare, amplasate la distanță mare una față de celelalte. Accesul în camere se efectuează din exterior, iar turiștii evită astfel trecerea prin holuri comune. Procedurile de igienă si dezinfecție sunt aplicate cu rigurozitate în interior, iar personalul de serviciu este încontinuu instruit în acest sens. La toate intrările publice au fost instalate dozatoare cu soluții dezinfectante, iar curățenia în spațiile publice se realizează cu o frecvență mult mai mare, cu ajutorul produselor dezinfectante profesionale. Alte măsuri de siguranță se referă la procedura de check-in în resort, acum în regim express, cu contact cât mai redus cu personalul resort-ului și check-out pe bază de programare. Servirea meselor și a băuturilor se realizează pe terasele restaurantelor din resort, în cameră, pe terasele proprii sau în balcoanele camerelor.
 
Despre Valea Verde Resort
Resortul este situat în satul Cund, nu departe de oraşul medieval Sighişoara şi este unul dintre cele mai frumoase locuri din Transilvania. Casele şi apartamentele sunt răsfirate prin tot satul fiind, toate, foste case saxone reamenajate, păstrând însă farmecul inițial. În incinta resortului există o piscină naturală, restaurant, terasă, o gradină bio, facilităţi pentru masaj, călărie, tras cu arcul şi drumeţii.