Mega Image, cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, impreuna cu Fundatia Comunitara Bucuresti, a lansat primul apel de finantare din “Fondul Mega Image pentru Comunitate” adresat locuitorilor si organizatiilor bucurestene. Fondul ofera finantari in valoare totala de 100.000 lei pentru 10 proiecte din Bucuresti si Ilfov care reactiveaza spiritul de comunitate al locuitorilor. Fondul Mega Image pentru Comunitate este finantat de Delhaize Group si gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti. 

Fondul sprijina o varietate de proiecte care sustin coeziunea in cadrul comunitatilor, in jurul unor teme precum spiritul civic, buna vecinatate, ecologia, mancarea sanatoasa, educatia si alte domenii. Grupurile de initiativa, organizatiile non-profit, neguvernamentale, precum si locuitorii din Bucuresti si Ilfov sunt stimulati in acest fel sa colaboreze in proiecte care readuc oamenilor bucuria de a locui impreuna. 

Organizatiile non-profit sau persoanele fizice isi pot inscrie aplicatiile pana la data de 31 octombrie 2013,  selectia va avea loc pana la sfarsitul lunii noiembrie, iar proiectele castigatoare vor fi facute publice pana la inceputul lunii decembrie. Finantarile vor fi acordate pe parcursul lunii decembrie, iar proiectele vor fi puse in practica pana in luna mai 2014. 
Fondul, cu o valoare de maxim 100.000 lei, va fi acordat pentru 10 proiecte castigatoare ce vor fi finantate cu aproximativ 10.000 lei fiecare. Activitatile finantate se vor desfasura doar in Bucuresti si Ilfov. 

Un juriu independent va examina aplicatiile si va decide care sunt cele 10 proiecte castigatoare. Juriul este format din persoane cu experienta in domenii legate de implicare sociala, comunitate si CSR si fac parte din organizatii non-guvernamentale si companii multinationale. 

Membrii juriului sunt: 
- Andrei Bortun, CEO Millenium People & The Institute, Presedintele Fundatiei Gala Societatii Civile 
- Oana Preda, Director Executiv Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe)
- Roxana Colisniuc, CSR Officer, ING Bank
- Roxana Sofica, Coordonator programe ONG, Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC Romania)

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, selectie, precum si formularele de aplicatie sunt disponibile pe site-ul oficial al fondului http://mega-image.fundatiacomunitarabucuresti.ro/.
 
„Suntem incantati ca putem, cu sprijinul Fundatiei Comunitare Bucuresti, sa promovam si sa sustinem initiativa membrilor comunitatilor locale din Bucuresti. Prin dezvoltarea acestui fond dorim sa favorizam coeziunea sociala in comunitatile din care facem parte”, a declarat Irina Fosa, Manager Proiect in cadrul Mega Image.

Proiectul este dezvoltat de Fundatia Comunitara Bucuresti in parteneriat cu Asociatia pentru Relatii Comunitare. Aceasta ofera consultanta in dezvoltarea conceptului, evaluare si pune la dispozitie propriul program online pentru inregistrarea aplicatiilor, Grant Wizard.

***
Fondata in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, cu o retea ce cuprinde 247 de supermarketuri in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (148) si Shop&Go (99). Parte din Delhaize Group, Mega Image isi propune sa ofere, in fiecare zi, servicii de calitate si o sortimentatie de produse hranitoare, sanatoase si sigure, la preturi accesibile.
Fundatia Comunitara Bucuresti investeste timpul, banii si energia bucurestenilor pentru a crea comunitati in care sa ne simtim ca acasa. Organizatia colecteaza fonduri de la afaceri locale si persoane particulare, pentru a finanta proiecte care stimuleaza initiativa si aduc oamenii impreuna in comunitati. Fundatia Comunitara Bucuresti s-a infiintat in 2011 si este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte unsprezece fundatii comunitare din tara.

De 11 ani, Asociatia pentru Relatii Comunitare construieste impreuna cu cele mai bune organizatii, companii cu viziune si donatori individuali o lume in care problemele pot fi rezolvate prin mobilizarea resurselor private. Organizatia crede ca filantropia este o cale de crea schimbare sociala si dezvolta mecanisme care sa sustina orice persoana, organizatie sau companie sa se implice cu impact maxim.
 
CONTACTE PENTRU PRESA: 
 
Fundatia Comunitara Bucuresti:                                
Alina Kasprovschi, Director Executiv
E-mail: alina.kasprovschi@fundatiacomunitarabucuresti.ro, 
Mobil: 0722 455 343