Mega Image continuă și anul acesta să se implice în formarea și educația generațiilor tinere prin concursul național de dezbateri academice pentru elevii de liceu „Mega Dezbatere”, care se va desfășura în perioada 16 octombrie 2021 – 29 ianuarie 2022.

Ediția de anul acesta marchează cel de-al cincilea an consecutiv în care Mega Image organizează concursul de dezbateri alături de Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR) si Asociația Omnia Help. Lansată în 2017, într-o fază pilot în București, competiția s-a extins de la an la an, iar ediția din 2021 va acoperi 17 orașe din țară, cu participarea unui număr de 90 de echipe de liceu din județe precum: București, Bihor, Timiș, Cluj, Sibiu, Brașov, Prahova, Constanța, Vrancea, Bacău, Iași, Dâmbovița, Galați, Deva.

Si la această ediție, Mega Image propune teme de sustenabilitate pentru a fi dezbătute, astfel încât să-i încurajeze pe elevi să se implice, să se documenteze și să cerceteze mai mult cu fiecare etapă. Prin metodele interactive de învățare propuse de concurs, elevii vor aprofunda subiecte legate de alimentația sănătoasă, conservarea mediului înconjurător, acțiuni caritabile, educație.

„Este mai important ca oricând să-i încurajăm, să-i susținem și să investim în educația tinerilor de astăzi pentru un viitor mai bun al adulților de mâine. Ne aflăm în al cincilea an de implicare în formarea generațiilor tinere și vom continua să le facilităm acestora accesul la informație și noi tehnici de formare. Mega Dezbatere nu este doar un concurs, este un exercițiu educațional care îi pregătește pe elevi pentru a deveni adulți cu gândire logică și capacități de argumentare”, afirmă Adrian Nicolaescu, Vicepreședinte marketing, comunicare, sustenabilitate și e-Commerce Mega Image.

„Dezbaterile, argumentele și gândirea critică sunt cu atât mai importante azi, pentru că ele ne ajută să navigăm cu instrumente mentale mai 'ascuțite' realitatea zilelor noastre și să luăm deciziile importante într-un mod mai rațional. Continuarea MEGA Dezbatere și a parteneriatului cu Mega Image reprezintă o bucurie pentru ARDOR și un semn de încredere că educația deliberativă este importantă în sistemul educațional și în societate”, spune Emanuel Beteringhe, Președinte Executiv ARDOR.

Mega Dezbatere se va desfășura online, pe platforma Zoom, în două etape (calificări regionale și finala), asistate de arbitri profesioniști, iar echipa câștigătoare va fi cea care își argumentează cel mai bine ideile și obtine cele mai multe victorii. În cadrul competiției vor participa 90 de echipe a câte 3 membri, cu un total de 270 participanți, elevi de liceu, membri în cluburi de debate.

La finalul competiției, Mega Image va oferi premii pentru cea mai bună echipă (clasată pe primul loc) și cel mai bun vorbitor, cu argumentația cea mai convingătoare, dar și celor clasați pe locul al doilea. De asemenea, toate echipele ajunse în faza finală a competiției primesc mențiuni.

***
Despre Mega Image
Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 895 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Oradea, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image îşi propune să ofere consumatorilor, în fiecare zi, servicii de calitate şi o gamă de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.