În apropierea Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, sărbătorită în fiecare an în data de 14 iunie, Mega Image continuă să se implice în susținerea uneia dintre cele mai importante cauze în acest moment la nivel național: nevoia acută de sânge și susține 4 centre de transfuzie din țară cu echipamente medicale în valoare totală de 40.000 de euro.
 
Conform datelor înregistrate de Institutului Național de Hematologie Transfuzională, în anul 2020, în România, media donatorilor de sânge era de doar 2,43% din totalul populației eligibile. În București, cantitatea de sânge colectată în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină a scăzut în acest an cu 20% față de anul trecut. 
 
Astfel, Mega Image marchează Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge printr-o nouă sponsorizare cu aparatură medicală necesară donării de sânge, în valoare de 40.000 de euro. Echipamentele medicale vor fi alocate către mai multe centre de transfuzie din țară, din București, Cluj, Constanța și Ploiești.
 
„Anul acesta sărbătorim Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge cu sloganul emis de OMS “Give blood and keep the world beating” în semn de prețuire pentru donatorii de sânge din întreaga lume, care prin darul lor fac ca viața să pulseze. Cu acest prilej, le mulțumim și noi donatorilor noștri și, îndeosebi, donatorilor fideli care în mod constant vin la centru și donează sânge și, de cele mai multe ori, răspund mesajelor noastre când sunt urgente pe o anumită grupă. Putem spune că datorită lor pulsează viața în inimile celor cărora le-a fost amenințată viața de afecțiuni care necesitau suport transfuzional", spune Dr. Doina Goșa, Director al Centrului de Transfuzie Sanguină București.
 
„Susținem activ, deja de cinci ani, această cauză și ne bucurăm că putem să facem mai mult bine în viața comunităților. Ziua Donatorului este doar un reminder că e nevoie de donatori constant, zi de zi și un moment de conștientizare pentru noi toți, cei care putem ajuta. Anul acesta facem încă un pas mai departe și, pe lângă campaniile pe care le vom desfășura de-a lungul anului, susținem centrele de transfuzie din țară cu o investiție în echipamente medicale în valoare totală de 40.000 de euro,” spune Adrian Nicolaescu, Vicepresedinte marketing, e-commerce, comunicare și sustenabilitate Mega Image.
 
De Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, Mega Image va susține donatorii prin kituri speciale de refacere după donare, oferite în centrele de transfuzie din București, Cluj, Timișoara, Constanța, Ploiești și Brașov.
 
Prin mesajul “Donează o picătură pentru o viață”, campania Mega Image de susținere a cauzei va continua pe tot parcursul lunii iunie prin acțiuni de informare în magazine și pe platformele de Social Media, prin caravane mobile de donare de sânge pentru comunități, angajații din magazine și din sediul central în mai multe orașe din țară. 
 
Mega Image a intrat pe traseul donatorului de sânge în 2017 și a susținut în fiecare an eforturile asigurării unor stocuri permanente de sânge prin campanii de conștientizare, donații de echipamente medicale, centre mobile de donare și kituri speciale pentru donatori.

***
Despre Mega Image
Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 875 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image îşi propune să ofere consumatorilor, în fiecare zi, servicii de calitate şi o gamă de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.