• Vizitatorii pot admira peste 450 de obiecte și decorațiuni de sărbători din perioada 1900-1980, la etajul 1 al Mega Mall • Printre exponate se numără și o felicitare trimisă de prințul Ion Ghica unei actrițe de la Teatrul Național, în anul 1881 • Accesul la expoziție este gratuit.
 
Până pe 23 decembrie, Mega Mall va invită să retrăiti magia iernilor din trecut la expoziția Zăpezile de Altădată. Situată la nivelul 1 al centrului comercial, în zona Peek&Cloppenburg, expoziția organizată în parteneriat cu Asociația Muzeul Jucăriilor reunește peste 450 de obiecte si decorațiuni care au adus spiritul sărbătorilor în casele românilor din perioada 1900-1980. Obiectele expuse prezintă o poveste plină de culoare, emoţii și nostalgii pentru cei mari, dar și de curiozităţi pentru copii. Cei interesați pot vizita gratuit expoziția, iar purtarea măștii de protecție și menținerea distanței fizice sunt obligatorii.
 
Vizitatorii vor avea plăcerea să descopere atmosfera de poveste a iernilor de altădată. Moş Crăciun, Moş Gerilă, jucării, cărţi de poveşti, decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, sănii, patine, cutii de dulciuri, felicitări, globuri, instalaţii, artificii şi altele vor încânta privirile publicului la Mega Mall. 
 
Printre cele mai vechi și prețioase exponate se numără o felicitare de Crăciun și o de carte de vizită trimise din Londra de către Prințul Ion Ghica unei actrițe de la Teatrul Național, în anul 1881. Om politic și diplomat român, Ion Ghica era, la momentul respectiv, ambasadorul României în Anglia. De asemenea, va fi expusă și cutia de bomboane dăruită cu ocazia serbării Pomului de Crăciun al S.A.R. Concordia în anul 1942, o companie care se ocupa cu extracția și prelucrarea petrolului.
 
Mai mult, publicul va putea observa evoluția ornamentelor de brad de Crăciun din epoca interbelică și până în comunism, dar și o colecție de felicitări de sărbători din aceeași perioadă. Există inclusiv felicitări cu vedete al perioadei – Mihaela, personaj din animațiile cu același nume realizate de Nell Cobar și Veronica, interpretată de Lulu Mihăescu în filmele omonime. La acestea se adaugă figurine produse de cooperative meșteșugărești din România în anii 1960-1980, care erau expuse în populara vitrină cu bibelouri prezentă în fiecare sufragerie. Moș Gerilă, pomi de Crăciun și alte elemente specifice sărbătorilor de iarnă vor putea fi admirate și ele în cadrul expoziției. Imagini de la expoziție pot fi vizionate aici.
 
Expoziția poate fi vizitată până pe 23 decembrie, la nivelul 1 al Mega Mall (zona Peek&Cloppenburg), iar accesul este gratuit. 

„Zăpezile de Altădată” face parte din seria de evenimente inițiată de Mega Mall pentru a aduce mai aproape de publicul larg povești și obiecte de muzeu românești, într-un mod cât mai accesibil. Printre expozițiile educative găzduite de Mega Mall în 2020 se numără „Muzeul Jucăriilor”, „Can Art&Design Festival”, „Școala de altădată”,  muzeul pop-up „Made in RO: publicitate și branduri românești” și „Mașini de Altădată”.

 
Măsuri de siguranță sporite la mall 
Pentru ca vizitatorii să se poată bucura de cumpărături și experiențe în siguranță, Mega Mall a devenit primul centru comercial din România care a primit Certificatul de Conformitate COVID-19. Acesta a fost acordat de către experții Safe Shopping Centers (SSC), companie suedeză care acreditează siguranța centrelor comerciale din întreaga lume. Printre măsurile cu rol preventiv, menite să asigure condiții sigure pentru shopping, menționăm: instalarea de dispensere cu dezinfectant în mai multe puncte cheie, echipamentele de climatizare a spațiului din centrul comercial utilizează numai aer proaspăt din exterior, fără recirculare, schimbarea filtrelor se face cu o frecvență mai mare, instalarea unor benzi de distanțare socială în zonele unde se poate crea aglomerație, și a benzilor cu suprafață nanosept pe suprafețele frecvent atinse, dezinfectarea și nebulizarea constantă a mall-ului. Acestea sunt completate de verificarea respectării măsurilor de distanțare și de purtare a măștii, precum și a celorlalte norme impuse de lege prin anunțuri audio, video și securitate.

Accesul în centrul comercial este permis doar clienților care poartă mască de protecție, iar această măsură este obligatorie și pentru personalul din magazine și echipa administrativă. Mai mult, conform reglementărilor autorităților, la intrarea în centrul comercial a fost implementat un sistem pentru verificarea temperaturii clienților. În plus, în dreptul fiecărei intrări a fost instalat câte un dispenser cu dezinfectant pentru mâini pentru a fi folosit de fiecare client la accesul în clădire.

***
Despre Mega Mall
Mega Mall este unul dintre cele mai moderne centre comerciale din București și primul centru comercial din România care primește Certificatul de Conformitate COVID-19, din partea experților companiei suedeze SAFE Asset Group – autoritate pe piața de retail internațională care acreditează siguranța centrelor comerciale din toată lumea. Mega Mall a fost inaugurat în urma unei investiții de 165 de milioane de euro. Centrul acoperă în total cca. 200.000 metri pătrați și face parte din portofoliul NEPI Rockcastle. Mall-ul dispune de un spațiu închiriabil de aproximativ 76.000 de metri pătrați, dispuși pe 5 niveluri, și găzduiește peste 200 de magazine, dar și o parcare cu o capacitate de aproximativ 3.000 de locuri dispuse pe 7 niveluri, dintre care 1.000 sunt situate pe acoperiș. Centrul comercial propune un mix complet de branduri de renume național și internațional pentru toate nevoile și interesele, precum și diverse opțiuni de relaxare și petrecere a timpului liber: un food court de 10.000 mp cu o varietate restaurante, fast food-uri și cafenele pentru toate gusturile, o sală de fitness WorldClass, de 2.500 de metri pătrați, dotată cu o piscină semi olimpică, un cinematograf Cinema City cu 14 săli ultra moderne și tehnologia 4Dx, un concept modern de spații de distracții, operat de trickShot Mega Mall, sală de jocuri deschisa non-stop, dar și un loc de joacă, adus de Gymboland, pentru copiii de toate vârstele.
 
Aici sunt prezente unele dintre cele mai mari reprezentante ale magazinelor de fashion, încălţăminte, îngrijire şi accesorii din țară, printre care H&M, Zara, Koton, Mango, Peek & Cloppenburg, Guess, POEMA, DIKA, New Yorker, Pull&Bear, C&A, LC Waikiki, Bershka, Notino, Sephora, Mayoral, Stradivarius, Orsay, Adidas, Nike, Lee Cooper, Douglas, Nala, NEXT, Tommy Jeans, Monarch, Hervis, Stefanel, ECCO, Intersport, MAC sau Aldo. Ofertei de food court li s-au adăugat în 2017 Taco Bell, McDonalds și Trickshot Mega Mall, care include și o zonă de petrecere a timpului liber, cu biliard și bowling. In 2019 a fost inaugurat primul restaurant Burger King din țară. Tot la Mega Mall au fost inaugurate primele magazine Reserved Man, Pupa, Sport Vision, Buzz și Burger King din România. În decembrie 2019 a fost inaugurată cafeneaua-concept Starbucks, amenajată sub formă de insulă.