Energia verde se află la loc de cinste în cadrul Programului Ucenic Electrician. Juriul a declarat Școala Gimnazială „Matei Basarab” din Pitești, județul Argeș, drept câștigătoarea Competiției 10 la Energie, care va beneficia de montarea integrală a unui sistem de panouri fotovoltaice, ce asigură alimentarea cu energie din surse regenerabile.


Harta instituțiilor de învățământ verzi se extinde


Responsabilitatea față de un viitor sustenabil începe încă din băncile școlii. În perioada 20 aprilie – 1 iunie, peste 400 de școli aflate în aria operațională a Distribuție Oltenia au participat în cadrul competiției marca Ucenic Electrician, 10 la Energie. Elevii claselor a VII-a și a VIII-a au fost gata să răspundă de nota 10 la #OraDeEnergie, în cadrul celor patru module de lecții interactive ce au abordat următoarele teme: Informații de bază despre energie; Electricitatea; Sursele de energie și Energia verde.


La finalul fiecărui modul educațional, elevii au completat teste de evaluare și au realizat componente practice, prin machete, scheme și desene ce au dat dovadă de creativitate, idei inovatoare și o adevărată înțelegere asupra importanței resurselor regenerabile pentru un viitor mai curat și eficient energetic.


Vă invităm să urmăriți parcursul Competiției 10 la Energie la adresa: https://www.ucenicelectrician.ro/10-la-energie/


„Acțiunile noastre din prezent influențează felul în care va arăta viitorul. Suntem responsabili față de modul în care utilizăm resursele curente și datori cu privire la construirea atitudinilor sustenabile față de generațiile ce urmează. Prin competiția 10 la Energie, ne concentrăm atenția către energia viitorului și asupra dezvoltării sustenabile în comunitățile din care facem parte, prin soluții eficiente energetic. Felicitări Școlii Gimnaziale Matei Basarab, tuturor elevilor și profesorilor coordonatori, pentru rezultatele obținute prin care s-au remarcat în mod deosebit. Mulțumim asemenea și școlilor participante și aplaudăm implicarea din cadrul competiției, ce demonstrează o adevărată preocupare pentru dezvoltarea durabilă în energie. Ne bucurăm să extindem harta verde a instituțiilor de învățământ” – Eugen Butoarcă, Director Executiv Distribuție Oltenia.


Ucenic Electrician, pregătim specialiștii viitorului pentru provocările următoarelor decenii


Programul Educațional Ucenic Electrician a pornit de la dorința Distribuție Oltenia de a asigura cele mai bune condiții viitoarelor generații de electricieni. Încă din 2016, Ucenic Electrician se află într-un proces constant de evoluție. Perspectiva actuală asupra pieței globale de energie susține nevoia de a forma profesioniști pregătiți să continue procesele de digitalizare, dezvoltare sustenabilă și orientare către surse regenerabile.


„Programele educaționale destinate tinerilor trebuie să le ofere aptitudini și competențe actuale, astfel încât aceștia să se poată adapta mai bine la viață și să poată lucra în medii viitoare. De aceea, este necesar să ne asigurăm că metodele și modelele educaționale pe care le furnizăm le permit elevilor nu numai să învețe în concordanță cu tendințele de evoluție actuale, dar și să experimenteze. Programul Ucenic Electrician oferă elevilor posibilitatea să cunoască evoluțiile și tendințele din domeniul energiei electrice. Sunt încurajate atât învățarea activă cât și practică, cu sprijinul unor instrumente de lucru moderne, centrate pe energia regenerabilă și economia circulară. În plus, sunt formate competențe personale de relaționare, încurajându-se spiritul de echipă și comunicarea activă.” – Diana Vintilă, Director Programe, Fundația Progress.


Despre Ucenic Electrician


Proiectul își propune încă din 2016 să sprijine elevii care sunt la început de drum în meseria de electrician, oferindu-le cele mai bune condiții pentru integrarea pe piața muncii și pentru a face performanță în domeniu. Aproximativ 300 de Ucenici sunt parte din program în anul școlar 2022-2023, făcând pași importanți spre un viitor sigur și de succes. De asemenea, 76 de absolvenți au parcurs un internship plătit de 6 luni, în perioada 2019-2022, iar 44 dintre aceștia sunt deja angajați în Distribuție Oltenia sau la companiile partenere.


Din luna septembrie 2023, programul Ucenic Electrician își redeschide porțile, în cele 7 județe partenere, pentru a pregăti o nouă generație de profesioniști. Pentru mai multe detalii despre oportunitățile de formare oferite de programul Ucenic Electrician, vă invităm să accesați platforma: www.ucenicelectrician.ro.


Divizia Oameni și Brand